Twee minderjarigen opgepakt voor diefstal uit voertuigen

dblogoDe politie van Munder arresteerde woensdagavond rond 23.00 uur twee minderjarige verdachten die kort daarvoor, binnen een fractie van enkele seconden, autolenzen van voertuigen behorende aan een automarkt aan de Kwattaweg hebben ontkoppeld. De ondernemer van de zaak geeft aan dat de twee jongens zeer professioneel zijn in het vak. Zij hebben heel snel de autolenzen losgekoppeld. Deze strafbare handeling van de 10 en de 13-jarigen zijn duidelijk op het beeldmateriaal waar te nemen. De wachter van de autohandel merkte de jongens op. Hij attendeerde de politie terstond hierover. Na de alarmering was de surveillance van Munder snel ter plekke en heeft de 10-jarige R.S. en de 13-jarige R.R. in de kraag gevat. Beiden verklaarden dat zij in opdracht van een zekere T. het feit hebben gepleegd. Op aanwijzing van de twee minderjarige professionele verdachten heeft de politie het woonadres van T. achterhaald. De politie van Munder in samenwerking met de Algemene Surveillance Dienst (ASD) heeft een onderzoek in de woning van T. verricht. Er werd niets bijzonders in de woning van T. aangetroffen. Merkwaardig is dat T. nergens te vinden is. De politie werkt naarstig aan de opsporing en aanhouding van het vermeende brein achter deze diefstallen. De ondernemer zegt dat de politie hun werk goed doet. Men is bezig met voetsurveillance en bromfietssurveillance in het ressort. Ondanks camerabeveiliging zien de daders hun kans schoon om zaken van de wagen buit te maken. De 13-jarige R.R. is na zijn voorgeleiding en overleg met het Parket in verzekering gesteld. Hij zal worden overgebracht naar Opa Doeli voor verder onderzoek. De 10-jarige werd in bijzijn van zijn ouders ernstig gewaarschuwd en huiswaarts gestuurd.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!