Ewald Henshuys: ‘ILS Pengel Luchthaven weer in gebruik’

Ewald Henshuys ILSEwald Henshuys, directeur van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), heeft bij de twaalfde CEO Talk van de Vereniging van Economisten in Suriname (VES) aangegeven dat het Instrument Landing Systeem (ILS) op de Johan Adolf Pengel International Airport (PBM) inmiddels weer in gebruik is. De Latijns-Amerikaanse en Caribische Luchttransport Associatie (Alta) uitte onlangs haar bezorgdheid over het aanhoudend gebrek aan aandacht voor het onbruikbare Instrument Landing Systeem (ILS) op de luchthaven. Alta bleef rapporten ontvangen van luchtvaartmaatschappijen, waarin melding werd gemaakt van het geruime tijd niet of niet degelijk functioneren van het ILS-systeem van de luchthaven.
Het ILS-instrument bestaat uit een radiostraalzender, die de richting van naderende vliegtuigen bekendmaakt. Het systeem maakt veilig landen mogelijk, vooral wanneer het zicht minder wordt door regenachtig of mistig weer. Een volledig functioneel ILS-systeem is een belangrijke veiligheidsmaatregel voor alle luchtvaartmaatschappijen. Eduardo Iglesias, directeur van de Alta, die meer dan 86% van het verkeer in de Latijns-Amerikaanse en Caribische regio vertegenwoordigt, verklaarde dat de huidige situatie te Paramaribo verontrustend was. Inmiddels is deze onveilige situatie met de ingebruikname van het ILS weggewerkt.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!