Commissaris Hussainali-Mathoera verlaat politie voor politiek

Krishna Hussainali-MathoeraCommissaris Krishna Hussainali- Mathoera vraagt ontheffing uit de actieve politiedienst. Voorafgaand hieraan heeft zij onmiddellijk verlof opgenomen. Dit heeft zij vandaag in een verklaring vastgelegd welke u in extenso wordt gepresenteerd. ‘Na bijkans 34 jaren dienstbaar te zijn geweest bij de overheid, waarvan 33 jaren actief bij het Korps Politie Suriname van het Ministerie van Justitie en Politie heb ik een keuze gemaakt voor de politiek. Door deze keuze zou mijn strikte objectiviteit en onpartijdigheid, welke aspecten zijn van de beroepsethiek van een ambtenaar van politie onder druk komen te staan bij mijn verdere functionering als commissaris van Politie en lid van de Korpsleiding. Op grond hiervan heb ik onmiddellijk verlof opgenomen en zal ik aan het bevoegd gezag vragen mij te ontheffen uit de actieve politiedienst. Ik ben een ieder zeer erkentelijk voor de bijzonder mooie loopbaan binnen het Korps Politie Suriname, die me in elk opzicht heeft verrijkt’, aldus Hussainali-Mathoera. Ze zal door de VHP gekandideerd worden op de V7-lijst in Wanica.

error: Kopiëren mag niet!