Voormalige directeur NVB vraagt onderzoek naar financiële wantoestand

dblogoRomeo Simons, de voormalige directeur van het Nationaal Vervoer Bedrijf NV (NVB), die reeds enige tijd op non-actief is gesteld, heeft per deurwaardersexploot een open brief bezorgd aan minister Falisie Pinas van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), waarin wordt gevraagd dat er een onderzoek komt naar de financiële wantoestand bij het NVB. Simons stelt dat deze open brief bedoeld is als hart onder de riem voor het personeel in dienst van het Nationaal Vervoer Bedrijf, de bushouders, dienstverleners en andere belanghebbenden die betrokken zijn bij het staatsbedrijf.
‘Het is mij, Romeo Simons, de van arbeid vrij gestelde directeur van het Nationaal Vervoer Bedrijf NV een behoefte om een brief te richten tot u. Allereerst om solidariteit te betuigen met de bushouders en andere personen die gedupeerd worden door onder andere het financieel beleid dat gevoerd wordt bij het staatsbedrijf. Ik koos de vorm van een open brief, omdat het vraagstuk niet alleen hen, maar de totale samenleving aangaat. Naar mijn overtuiging valt op de handel en wandel van het NVB het één en ander aan te merken. De betalingsachterstand met betrekking tot de bushouders loopt in de miljoenen. Dit ondanks het feit dat het ministerie van Financiën de subsidie van SRD 2.700.000 per maand aan NVB volgens de regels overmaakt. De directie wordt gebrek aan verantwoordelijkheid verweten. Ik kan het niet bevatten hoe de betalingsverwikkelingen te verklaren zijn. De problemen zijn ook niet afgenomen nadat NVB in 2014 uit de suppletoire begroting van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme, SRD 2.000.000 bovenop de normale begroting ontving. Integendeel stapelen de problemen zich op. Het Nationaal Vervoer Bedrijf wordt ook verweten dat ingehouden pensioenpremies, loonbelasting en contributie van leden van de bond evenmin zijn overgedragen aan de bevoegde instanties. Zij die op het punt staan om met pensioen te gaan, zullen daardoor hun pensioenuitkeringen niet kunnen ontvangen. Met mij vinden de bushouders het dringend noodzakelijk, dat u een diepgaand onderzoek laat instellen naar de scheve gang van zaken bij het Nationaal Vervoer Bedrijf”, aldus het schrijven.
Een kopie van dit schrijven is eveneens verzonden naar de vaste commissie Transport, Communicatie en Toerisme van de Nationale Assemblee en voorzitter Kenneth Themen van de Organisatie van Bushouders in Suriname.

error: Kopiëren mag niet!