Gewelddadige dronken “hit and run” autobestuurder aangehouden

dblogoDe 34-jarige Clarence A. is op zondag 15 maart aangehouden en opgesloten. Op die bewuste zondag gingen twee politieambtenaren van het politie bureau Latour naar de Latourweg om een botsing tussen twee auto’s te onderzoeken. Op de plaats van de botsing vernamen de politiemannen dat de ene bestuurder na de het verkeersongeval was door gereden. Dat het ging om een mannelijke bestuurder in een grijs gelakte auto Toyota Vitz. Men had het kentekennummer van deze auto opgenomen en die informatie werd doorgegeven aan de politie. De politiemannen begonnen het gebied toen af te kammen ter opsporing van de doorrijder. De auto werd toen gezien op een erf in de Mastklimmenstraat. Daarnaar gevraagd verklaarde een man dat hij de bestuurder van die auto was. Voorts dat hij kort tevoren betrokken was bij een aanrijding op de Latourweg en dat hij daarna was weggereden. De agenten constateerden dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Daarnaar gevraagd weigerde de man zijn personalia op te geven en ook weigerde hij om mee te gaan met de agenten. Naderhand zou blijken dat de man de 34-jarige Clarence A. is. Toen een van de agenten Clarence aan zijn arm vast pakte om mee te nemen naar de politieauto begon hij zich hevig te verzetten. Het verzet was zo hevig dat het uniformhemd van een van de politiemannen een scheur kreeg. Het is de politiemannen uiteindelijk toch nog gelukt om de verdachte Clarence in de pro wagen te krijgen en over te brengen naar het bureau. Clarence A. is in verzekering gesteld voor onder andere wederspannigheid en vernieling. De verkeerswet zal ook op hem worden toegepast voor het rijden onder invloed van alcohol waarbij hij na een botsing is doorgereden.

error: Kopiëren mag niet!