Dronken politieagent buiten functie gesteld

Dronken politieagent buiten functie gesteldDe agent van politie derde klasse, Rodney W., is deze week door korpschef Humphrey Tjin Liep Shie buiten functie gesteld. Deze politieman veroorzaakte afgelopen zondag een aanrijding aan de Frederikaweg te Kwatta. Uit de verklaring van een ooggetuige blijkt dat de politieman, die de bestuurder was van een pick-up, op een gegeven moment op de rijhelft van zijn tegenligger was terechtgekomen. De tegenligger is toen uitgeweken. Ook de politieman herstelde zich en ging terug naar zijn rijhelft. Als gevolg van deze uitwijkmanoeuvre ontstond er een botsing tussen beide voertuigen. De bestuurders stapten uit en het bleek dat de politieman moeilijk op zijn benen kon staan. Hij wankelde en liep zigzaggend. De politie van het ressort heeft de zaak serieus aangepakt. De bestuurder van de pick-up, dus de agent, werd overgebracht naar het bureau voor een blaastest. Het resultaat van de afgenomen ademanalyse was driemaal hoger dan het maximum vastgestelde alcoholpromillage. In het belang van het onderzoek is ook het rijbewijs van de politieman ingevorderd. Het onderzoek in deze zaak duurt voort. Wie dronken iets misdoet, wordt nuchter beboet.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!