Doekhie wordt NDP lijsttrekker Nickerie

Doekhie wordt NDP lijsttrekker NickerieNDP-assembleelid tevens hoofdbestuurslid Rachied Doekhie wordt de lijsttrekker van de NDP in Nickerie. Dit heeft Dagblad Suriname van welingelichte bronnen vernomen. Doekhie om een reactie gevraagd, wilde zich hierover niet uitlaten. Hij wacht rustig af tot vrijdag. Op deze dag zullen de namen van de voorgedragen DNA-leden officieel bekendgemaakt worden aan de structuren. De naam van Johnny Mahespalsing wordt genoemd als kandidaat nummer 2 op de lijst van de NDP in Nickerie.
Wanneer Doekhie wordt gekozen, zal hij voor de derde achtereenvolgende keer aanzitten als NDP-volksvertegenwoordiger van Nickerie. Ook een jongedame zal op de DNA-kandidatenlijst prijken bij de komende verkiezingen. Bij de afgelopen verkiezingen behaalde Doekhie 1966 stemmen. Hij was de lijsttrekker. Premdew Lachman van Nieuw Suriname, die op de tweede plaats stond, haalde 2235 stemmen. Refano Wongsoredjo behaalde 910 stemmen en wijlen Erwin Abel, die als nummer 4 stond, behaalde een aantal van 2210 stemmen, terwijl Harriet Ramdien, die op de vijfde plaats stond, met 1559 stemmen eindigde. Ramdien is nu aspirant-kandidaat, maar dan binnen de gelederen van de VHP.
Recent nog heeft de NDP haar DNA-kandidaten bekendgemaakt aan haar structuren in het district Saramacca. Aan alle onenigheid en getwist is een eind gemaakt middels het presenteren van nieuwe gezichten. De arts Jerrel Mahabier wordt de lijsttrekker, terwijl Naomi Kromokario-Samidin en Robbys Loods respectievelijk op nummer 2 en 3 staan.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!