Kleine bushouders voelen zich gediscrimineerd

dblogo‘Wij zijn verkocht aan de willekeur van directeur Daniel’, zeggen enkele kleine bushouders, die de dupe zijn geworden van het besluit van de waarnemend directeur van het Nationaal Vervoerbedrijf Suriname (NVB) om contracten niet te verlengen.
‘Omstreeks 23.00 uur op 9 maart 2015 werden de bushouders opgeroepen om een brief te tekenen voor een 22 dagen durende verlenging van de contracten, dus tot en met 31 maart 2015. Wij zitten met de handen in het haar. Wat doet onze voorzitter? Waar is hij? Voorzitter Themen houdt zich schuil en is niet aanspreekbaar. Deze zelfde directeur heeft tijdens onze eerste protestactie duidelijk verklaard dat het geenszins de bedoeling is om mensen brodeloos te maken’, beweren de bushouders.
De bushouders hebben reeds 20 jaar een contract en een goede samenwerking met de NVB. Zij hebben naar hun zeggen steeds geïnvesteerd in de bussen om hun dienstverlening steeds meer kwaliteit te geven en waren nooit bang of bezorgd over een eventuele beëindiging van de contracten.
Zij krijgen nu plotseling een directeur, die hen 22 dagen de tijd geeft om op te ruimen, zonder motivering van wat zij typeren als ‘het onmenselijk besluit’. Dit heeft als gevolg dat hardwerkende bushouders en buschauffeurs en hun gezinnen in wanhoop leven.
‘Wij hebben dit bedrijf helpen ontwikkelen. Gaat u even na wat het was en wat het nu is, en nu hebben de bushouders grote schulden die zij niet zullen kunnen betalen’, zegt een bushouder.
Waar de bushouders de nadruk op leggen, is dat het besluit van de directeur niet met redenen onderbouwd is en dat er sprake is van discriminatie. Naar hun zeggen zijn het alleen de kleine bushouders die worden aangevallen ‘en de grote bushouders mogen hun gang gaan’. De situatie gebiedt de bushouders om de hulp van de president in te roepen om het besluit van de directeur van NVB terug te draaien.
Tientallen bushouders hebben in januari een brief ontvangen, waarin hen werd meegedeeld dat hun contract niet meer zal worden verlengd. ‘Wij danken u voor de diensten aan de NVB bewezen’, stelde de leiding. Meer informatie werd toen niet gegeven en nu ook niet.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!