DNA-kandidaten VHP uitgesloten van bestuurlijke functies

dblogoDe DNA-kandidaten die namens de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) op de lijst van de V7 (VHP, NPS, PL, BEP, SPA en DA 91) zullen prijken, zullen indien zij een zetel op 25 mei bemachtigen, geen bestuurlijke functies bij de formatie van de regering bekleden. Dit met uitzondering van partijvoorzitter Chandrikapersad Santokhi, die zich opmaakt om ook voor het presidentschap te gaan. Dit bevestigt Sharmila Kalidien-Mansaram, één van de zes aspirant-kandidaten voor de lijst van Wanica. Mansaram zegt dat het hier niet om een harde regel gaat. De bedoeling was om dit van tevoren kenbaar te maken, zodat slechts personen die ambities hadden voor de functie van parlementariër zich zouden opgeven. Met de manier waarop de positieverdeling binnen de combinatie heeft plaatsgevonden, zal deze regel ervoor zorgen dat zetels van de VHP, bij eventuele toetreding van een lid tot de regering, niet gevuld zullen worden door andere partners.
De VHP heeft de DNA-kandidaten voor Wanica en Paramaribo bijna rond. Voor het district Wanica hadden 14 kandidaten gesolliciteerd naar de functie van volksvertegenwoordiger. Na screening en gesprekken is er een shortlist gemaakt van 6 kandidaten. Tot de groep van 6 behoren voorzitter Chandrikapersad Santokhi, Asiskumar Gajadien, Sharmila Kalidien-Mansaram, Rewtie Sietaram, Shiraaz Boedhoe en Barkat Mohabali. De schaduwkandidaten zijn Soegriem Kisoensing en Mandrachaldebie Ghisaidoobe, terwijl Sietaram en Mohabali ook geen bezwaar hebben om de schaduwposities in te nemen. Gevoeglijk kan dan aangenomen worden dat de DNA-kandiaten voor Wanica worden Santokhi, Gajadien, Kalidien-Mansaram en Boedhoe. Mansaram zegt dat zij nog steeds in de running is voor één van de plekken in Wanica. De geruchten alsof zij uit de boot zou zijn gevallen, verwijst zij naar het rijk der fabelen. “Hoewel de shortlist van 6 officieel is, zijn er nog geen definitieve namen bekend gemaakt. Dit zal nog op een vergadering moeten gebeuren”, aldus de oud-parlementariër.
In Paramaribo keert secretaris Ganeshkoemar Kandhai niet terug, evenmin ondervoorzitter Mahinder Rathipal. Er komen 4 nieuwe kandidaten. Op dit moment is er een shortlist van kandidaten gemaakt, waarop onder andere voorkomen ondervoorzitter Glenn Oehlers, Urmila Joella, Dewanchandre Sharman, ondervoorzitter Riyad Noermahomed en Maaltie Sardjoe. Joella, die tevens voorzitter is van de Adviesraad van de VHP, heeft inmiddels laten doorschemeren geen belangstelling voor de post te hebben. Aan partijvoorzitter Santokhi heeft zij ook meegedeeld dat zij de partij tijdens de verkiezingscampagne op een ander niveau zal ondersteunen. De oud-minister van Binnenlandse Zaken zegt interesse te hebben voor een bestuurlijke functie. Deze week zal de knoop binnen de partij worden doorgehakt. De partijleiding wil oplossingen bereiken door met de mensen te praten. Binnen V7 hebben alleen Pertjajah Luhur (PL) en de Surinaamse Partij van de Arbeid (SPA) hun kandidaten al gepresenteerd.
FR

error: Kopiëren mag niet!