Vonnis Dino Bouterse gunstig uitgevallen?

dblogoOp dinsdag 10 maart kwam ik de volgende kopstukken tegen:
1. Suriname president’s son jailed for Hezbollah ‘plot’
2. Suriname Leader’s Son Gets 16 Years U.S. Prison for Hezbollah Aid
3. Zoon president Bouterse veroordeeld tot 16 jaar cel (www.nrc.nl)
4. Dino Bouterse toont berouw in laatste woord: ‘Ik schaam mij diep’ – (www.radio10.sr)
5. Dino Bouterse krijgt 16 jaar cel in New York (nos.nl)
6. Suriname president’s son jailed for Hezbollah ‘plot’ (timesofisrael.com, news.yahoo.com, stabroeknews.com)
7. Son of Suriname president gets 16 years in US jail (jamaicaobserver.com)
8.Suriname leader’s son admits ‘US attack plot’ (aljazeera.com)
9. Dino Bouterse veroordeeld (starnieuws)
In haast alle uithoeken van de wereld werd de veroordeling van Dino Bouterse breed uitgemeten. Weer eens is Suriname op een schandalige wijze op de wereldkaart geplaatst. Dan is het toch ten hemel schreiend hoe bepaalde figuren die zich beleidsmakers noemen de zaak bagatelliseren en aan misleiding van de samenleving doen. Dino Bouterse wordt in de Verenigde Staten van Amerika veroordeeld tot 16 jaren celstraf voor onder andere drugsgerelateerde misdrijven. En de minister van Buitenlandse Zaken, die ook wel liefkozend minister Liegin, wordt genoemd op vooral social media, komt met de volgende verklaring aandansen: “Het vonnis is voor Suriname in ieder geval gunstig uitgevallen”.
Alsof de veroordeling van de zoon van de president van het land voor drugsgerelateerde misdrijven en andere zaken een gunstige zaak is. Het is ongelooflijk wat deze minister zich allemaal aan leugenachtigheid niet veroorlooft. De openbare aanklager Preet Bharara gaf na de veroordeling van Dino Bouterse het volgende aan: “Dino Bouterse had terrorisme moeten bestrijden. Maar in de plaats daarvan pleegde hij verraad aan zijn officiële functie en probeerde hij Hezbollah te helpen bij het verkrijgen van wapens en zweerde hij samen om cocaïne van Suriname de Verenigde Staten binnen te loodsen. Hij is vandaag voor een lange gevangenisstraf veroordeeld voor zijn afschuwelijke misdaden”, aldus de zeer succesvolle openbare aanklager uit New York. Ik wacht nog altijd op het door het Openbaar Ministerie van Suriname beloofde onderzoek naar de paspoortenzwendel in ons land, want Dino Bouterse heeft volgens de records ook aangegeven dat hij in staat was zelfs diplomatieke paspoorten te regelen voor de Hezbollah. Als minister Lackin bedoelt dat hij opgelucht is dat hij niet voor verhoor werd opgebracht, dan begrijp ik zijn opluchting wel. In elk ander geval is die opluchting enorm misplaatst en walgelijk. Een reactie op Facebook vat het toch zo mooi samen: “Geen imagoschade? Een vooraanstaand lid, c.q. leidinggevende van de nationale anti-terreurorganisatie (en ook nog eens de zoon van het staatshoofd) was wel degelijk BEREID om het land voor een appel en een ei over te doen aan terroristen. Dat hij zich daarbij liet leiden door z’n eigen hebzucht én dat het geen echte terroristen waren (wat hij niet kon weten) doet daar niets aan af!
Men heeft vaak de mond vol van vaderlandsliefde……..het mag duidelijk zijn dat die bij de familie Bouterse ver te zoeken is.”
Mr. drs. Sharmila Kalidien – Mansaram

error: Kopiëren mag niet!