Preshand Baldew: ‘Er worden mensen gestuurd door tegenpartij om te kijken naar opkomst’

IMG-20150314-WA0016Tijdens de goed bezochte massameeting van de VHP in het district Commewijne gaf Preshand Baldew, ondervoorzitter VHP-jongeren Commewijne, te kennen dat mensen van de tegenpartij aanwezig waren op de vergadering om te kijken naar de opkomst. Ook wordt nagegaan wie er allemaal aanwezig is op de vergadering. De kans is groot dat enkele van de aanwezigen op de eerstvolgende werkdag een ontslagbrief in ontvangst mogen nemen. Daarnaast hield hij de aanwezigen voor dat de huidige regering 80% belooft en slechts 20% weet waar te maken. Enkele van de zaken die nooit zijn gerealiseerd, zijn de zogenaamde fly-overs en de kavels die aan pas afgestudeerden gegeven zouden worden. Ook de belofte dat Suriname de voedselschuur zou worden in de regio is niet waar gemaakt. Baldew gaf verder aan dat vooral jongeren ervoor hebben gezorgd dat partijen als de NDP vandaag aan de dag in de regering zitten. Ondanks dat gegeven heeft de huidige regering bitter weinig gedaan voor de jongeren. Hij haalde daarbij het creëren van werkgelegenheid als voorbeeld aan.
Karishma Mathoera-Lalmahomed stond stil bij de positie van de huidige Surinaamse vrouw. Volgens haar heeft de VHP het mogelijk gemaakt dat vrouwen thans stemrecht hebben. ‘We zijn nog niet waar we moeten zijn’, benadrukte ze evenwel. Ook Mathoera is van mening dat de huidige regering weinig gedaan heeft aan de positieverbetering van de vrouw. Volgens Said Lalmohamed is een betere toekomst alleen mogelijk als er stabiliteit is. Volgens hem was er een plan bedacht voor de ondernemers in het district, echter is er uiteindelijk niets van terechtgekomen met deze regering. Hij is ervan overtuigd dat de VHP in V7-verband verandering zal brengen in deze situatie. ‘Ondernemers hoeven niet bang te zijn, want als de voorzitter wat belooft, dan maakt hij die beloften ook waar’, benadrukte hij tot slot.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!