PL presenteert jongste DNA-kandidaat van 21

StructurenMet de voordracht van de 21-jarige Dorien Tojosemito heeft de PL de jongste DNA-kandidaat gepresenteerd. De laatstejaarsstudent Economie op de Anton de Kom Universiteit van Suriname staat op nummer 2 van de V7 in Para. ‘We gaan universitair onderlegde personen voordragen’, zegt PL-voorzitter Paul Somohardjo trots aan Dagblad Suriname. Volgens Somohardjo betreft het een ‘dream team’ van kandidaten. De PL gaat in de combinatie V7 de komende verkiezingen in.
In Marowijne staat op nummer 2 dokter Aloysius Koendjbiharie. In Commewijne is de voormalige dc, Ingrid Karta-Bink, de lijsttrekker. Op nummer 4 staat de bekende Pop Jawa zanger Enrique Ralim als lijstduwer. ‘Niet om zijn zangkwaliteiten hebben we hem geplaatst’, grapte Somohardjo. Ralim heeft als basis het Natin en het Polytechnisch College. In Paramaribo staat Somohardjo zelf op de derde plaats. ‘Mijn structuren hebben mij voorgedragen’, luidt zijn verklaring. Op nummer 14 in Paramaribo is geplaatst Mike Noersalim, ondernemer en Master in ICT.
In Wanica is de ex-minister van Onderwijs en Volksontwikkeling en Handel en Industrie, Raymond Sapoen, op de tweede plaats. De PL heeft in dit district de eerste schaduwkandidaat mogen presenteren namens de V7. Zij is het huidige assembleelid Martha Djojoseparto. In Saramacca staat op nummer 2 het huidig PL-assembleelid Ruben Chitan.
In Coronie staat op nummer 2 Ivan Khouw. Hij is een ondernemer en eigenaar van een steenfabriek. Ook is hij gespecialiseerd in de verkoop van bouwmaterialen. In Nickerie staat op nummer 2 William Waidoe. Hij is procuratiehouder van een bedrijf. Ook in dit district mocht de PL namens de V7 haar eerste schaduwkandidaat presenteren. Zij is Lucia Kasanpawiro. Somohardjo stelt dat de assembleeleden niet langer dan 2 termijnen mogen aanzitten. ‘Ze moeten niet zitten en vastroesten.’ Op 29 maart zal tijdens een partijraad de voordracht van de rr-en dr-kandidaten officieel afgerond worden.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!