Jachtpartner ziet vriend aan voor hert

dblogoEen tragisch incident heeft zich in het weekend voorgedaan in het Tibiti-gebied te Zanderij. Een jager is per abuis in zijn bovenlichaam beschoten door zijn jachtpartner. De 21-jarige schutter S.R. zag het slachtoffer Ashokkoemar aan voor wild. Dit incident vond plaats in de nacht van vrijdag 13 maart rond 23.30 uur. Uit het politioneel onderzoek blijkt dat vier mannen bij de mislukte jachtpartij aanwezig waren. Twee van de heren waren op een houtblok aan het rusten, terwijl de schutter en het slachtoffer op jacht gingen. Uit verklaring van de schutter blijkt dat zij apart het bos ingingen. Op een gegeven moment zag hij licht en dacht dat het een hert was. Hij pakte zijn jachtgeweer en schoot gericht. Na de schoten hoorde hij iemand gillen. De 21-jarige ontdekte tot zijn schrik dat zijn jachtvriend gewond op de grond lag. Uit het relaas blijkt dat het slachtoffer Ashokkoemar teruggelopen was en daardoor in de vuurlinie van zijn vriend terechtkwam. Het slachtoffer heeft hagelinslagen in zijn gezicht en borststreek opgelopen. De jagers hebben hem per eigen gelegenheid vervoerd naar politiepost Zanderij en vandaar uit werd de gewonde man per ambulance afgevoerd. Ashokkoemar is momenteel ter verpleging opgenomen in het ziekenhuis. Hij verkeert buiten levensgevaar. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is de 21-jarige schutter heengezonden. In het belang van het verdere onderzoek is het jachtgeweer door de politie in beslag genomen, alhoewel het gedekt is met een vuurwapenvergunning.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!