Wet Auteursrechten na dagenlange discussies aangenomen

dblogoNa dagenlange discussies en wijzigingen is De Nationale Assemblee (DNA) uiteindelijk toch gelukt om de Wet Auteursrecht van 1913 te wijzigen. Dit initiatiefwet is met algemene 32 stemmen aangenomen. Volgens de wijzigingen mogen binnen drie maanden verenigingen zich aandienen om op te treden als bemiddelingsbureau voor artiesten en auteurs. Met deze wijziging heeft de Stichting Auteursrechten Suriname (Sasur) haar bevoegdheden om namens muziekauteurs op te treden verloren. Vicepresident Robert Ameerali gaf als antwoord op een discussie aan dat als alle zaken in orde zijn, de regering in zeven dagen een vereniging zedelijk kan erkennen. Zodra de stukken correct ingediend zijn bij het ministerie van Justitie en Politie, kan de regering volgens hem direct optreden.

error: Kopiëren mag niet!