Het volk vergiftigen met leugens

dblogoEnkele dagen terug werd de zoon van de president van Suriname tot zestien jaar gevangenisstraf veroordeeld in de Verenigde Staten van Amerika. De volgende dag luisterde ik naar de regeringswoordvoerder (die meneer van de Koendersschool). Ik wilde graag horen wat hij allemaal te zeggen had over de zoon van zijn politieke baas. De meneer heeft alle tijd uitgetrokken om bandjes van de voorzitter van de VHP af te draaien om aan te tonen hoe gevaarlijk deze voorzitter van de VHP is. De sfeer tijdens de uitzending was één van haat en wrok en zijn parochieleden werden opgewarmd en gestimuleerd om flink af te geven op de nationale leider Chandrikapersad Santokhi, wat ook gebeurd is.
De regeringswoordvoerder
De meneer van de Koendersschool is tekeer gegaan tegen de voorzitter van de VHP en heeft geen woord gerept over de veroordeling. Laat de woordvoerder van de regering een ding goed begrijpen dat Surinamers over het algemeen vredelievende en vergevingsgezinde mensen zijn en wij ook betreuren wat met meneer Dino gebeurd is. Geen enkele Surinamer (inclusief de schrijver van dit artikel) mag op geen enkele wijze dan ook leedvermaak hebben met deze casus. Wij hebben allemaal kinderen; wij houden allemaal van onze zonen en dochters. Wat al gebeurd is, kan niet meer teruggedraaid worden, maar het leven moet doorgaan en wij moeten op geen enkele wijze met dit leed politiek gaan bedrijven. Op meneer Limbopersad wil ik een beroep doen om niet op deze smerige wijze propaganda te maken en anderen te criminaliseren met dit strafproces.
Op de achterban van Limbopersad
Op de achterban (parochieleden van Limbopersad) wil ik ook een beroep doen om niet continu te proberen die onzin van deze meneer tot cultuurgoed te maken. Deze meneer heeft zijn boterham al dik gesmeerd. Hij rijdt in een grote, peperdure wagen en jullie arme parochieleden moeten in krotten wonen en hem continu feedback geven, waardoor zijn parochie mag voortbestaan.
Smerige en gemene propagandavoering
Men zegt vaak: “geschiedenis verschaft ons inzicht; geschiedenis doet nadenken over goed en kwaad”. Met valse propaganda kan met een volk vergiftigen. Ik wil slechts een voorbeeld uit de geschiedenis aanhalen. De blanke Joseph Goebbels moest het Duitse volk met allerlei leugens vergiftigen en hen doen geloven dat de Joden de schuldigen zijn van de achteruitgang van de Duitse economie. Vele Joden zagen het gevaar van deze Joseph Goebbels en zijn toen geëmigreerd naar het buitenland. De Jood en natuurkundige Albert Einstein (1879-1955) is ook geëmigreerd. Tijdens zijn (Einsteins) verblijf in de VS, in 1933, komt Adolf Hitler aan de macht in Duitsland. Einstein’s zomerverblijf werd door de Gestaspo (de geheime politie van Hitler) doorzocht naar geheime wapens. Einstein is niet meer teruggekeerd naar Duitsland. In 1939 schreef Einstein een brief aan president Roosevelt en deed het verzoek om hem en andere geleerden de mogelijkheden te bieden dat zij atoombommen konden maken, wat ook gebeurd is. De Japanners hebben wel kennis mogen maken met de twee atoombommen.
Hardeo Ramadhin

error: Kopiëren mag niet!