Waterbronnen te Kampong Baroe

dblogoAan de Kampong Baroeweg heeft de Dienst Watervoorziening (DWV) op 12 maart een aanvang gemaakt met het boren van de eerste waterbron ten behoeve van de bewoners van het district Saramacca. Er zullen in totaal 4 bronnen geboord worden. Nadat de waterbronnen zijn geboord, zal er 118 km aan waterbuizen aangelegd worden dwars door Saramacca. Dit moet ervoor zorgen dat er meer water beschikbaar zal zijn in dit gebied voor de plaatselijke bevolking. De Dienst Watervoorziening voorziet het binnenland en het kustgebied van voldoende gezond drinkwater. Zij is belast met het brengen van drinkwater naar gebieden, die nog niet op een officieel distributienetwerk zijn aangesloten. Met behulp van distributiepompen wordt het water via transportleidingen naar de huishoudens gepompt. Op de locaties waar de huishoudens nog niet zijn aangesloten, wordt drinkwater per watertrucks naar de huizen vervoerd en geleverd. De dienst was al op 14 februari begonnen aan de waterinfrastructuur van Coronie. De waterinfrastructuur werd aangelegd vanaf km 97 tot en met km 111. Ook voor dit district is de verwachting dat er verdere ontwikkeling zal komen.

error: Kopiëren mag niet!