Padietruck gekanteld, LVV nalatig met wegonderhoud

Padietruck gekanteld‘Keer op keer vragen wij de LVV-coördinator, Guido Van der Kooye, om de weg van Uitbreiding 2 te laten bezanden, maar tot nog toe heeft hij niets gedaan. Nu ben ik slachtoffer geworden van de nalatigheid. Wij boeren moeten over die slechte weg naar onze rijstarealen. Nu wordt de padie geoogst en de vrachtwagens moeten over dezelfde weg rijden’, zegt landbouwer Peno Ramsamoedj. Twee dagen geleden is een truck met bijkans 15 ton padie van Ramsamoedj omgekanteld te Uitbreiding 2.
‘Ik heb veel schade geleden. Het overgrote deel van de lading padie is in het langslopende kanaal gevallen, terwijl het andere deel op de weg ligt. Dit komt enkel en alleen door de slechte weg. Gelukkig is de vrachtwagen niet in het kanaal beland. De bulk is gebroken en de padie is in het water gevallen. Ik moest arbeiders in dienst nemen om de padie uit het water te halen. Ik heb bijkans 134 balen padie verloren. Daarnaast moet ik alle schade van de vrachtwagen vergoeden. Wie gaat dat alles voor mij vergoeden? Wij moeten al zoveel onkosten maken bij het planten van padie. Kan het ministerie van LVV tenminste de infrastructuur niet in orde maken voor ons? Vandaag is dit mij overkomen, maar morgen kan een andere boer de dupe ervan worden’, zegt de landbouwer boos. Volgens hem is Van der Kooye nalatig met het onderhoud van de wegen in het district. ‘Ik hoop dat hij nu wel wat aan de weg doet.’

error: Kopiëren mag niet!