Fundering ziekenhuis Wanica verworden tot zwembad

aFaundering ziekenhuis Wanica verworden tot openbaar zwembadDe fundering voor de bouw van het ziekenhuis in Wanica te Vredenburg Serie B schijnt verworden te zijn tot een zwembad. Deze staat helemaal onder water. Er zou nog steeds geen aannemingsovereenkomst zijn getekend tussen de aannemer en het ministerie van Openbare Werken (OW). Hoewel het startsein op grootse wijze werd gegeven op 15 november van het afgelopen jaar, hebben de bouwwerkzaamheden maar twee weken geduurd. De werkzaamheden zijn stopgezet door OW. Aan ambtenaren op het ministerie werd voorgehouden om geen enkele informatie te verschaffen aan derden.
‘NDP’ers kunnen zich daarin gaan verspringen’, zegt oud-NDP’er Charles Pahlad. Het verbaast hem geenszins dat de fundering vol met water zit. ‘Deze mensen gaan nooit een ziekenhuis bouwen in Wanica.’ Pahlad vindt niet dat het een ziekenhuis wordt, maar een beddenhuis. Reeds geruime tijd was hij door VHP-assembleelid Radjkoemar Randjietsing gewaarschuwd dat de NDP nimmer een ziekenhuis zal bouwen in Wanica en dat het slechts een showproject is. ‘Maar ik geloofde hem toen niet.’
De laagste inschrijver, Suriname Road & Civil Technical Company NV van Rudisa Group, kwam in aanmerking voor de bouw. Dit bedrijf schreef in voor een bedrag van SRD 9 miljoen. ‘Hij heeft een hoeveelheid van bijkans 8 kuub mortel of steenslag gebruikt voor de fundering en eist als tegenbetaling van de Staat een bedrag van 30 miljoen.’ Volgens Pahlad bestaat er beslist geen intentie om een ziekenhuis te bouwen om de inwoners van Wanica en omgeving tegemoet te komen. ‘Het gaat slechts om een money making business.’
Het bouwbedrijf van de ondernemer Dilip Sardjoe moet volgens afspraak de constructie van de beddenhuizen, het verpleeghuis en de infrastructurele werken van het Medisch Centrum Wanica opzetten.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!