DNA-leden Sipaliwini: ‘Begrotingsbehandeling dwarsboomt verkiezingscampagne’

DNA-leden Sipaliwini 1
DNA-leden Sipaliwini 2De parlementsleden Walter Bonjaski en Rudolph Zeeman zijn ontevreden met de timing van de begrotingsbehandeling. Zij menen dat de begrotingsbehandeling in het parlement straks, een sta in de weg zal zijn voor hun actieve bijdrage aan de campagnevoering in verband met de komende verkiezingen in hun district. Bonjaski en Zeeman vinden dat ze te lang wachten op de start van de begrotingsbehandeling, welke nodig is voor de verkiezingen. “Ik weet niet of het een politieke set is van de voorzitter dat ze nog wacht met de behandeling. Haar politieke partij is in het binnenland en van mij ook. En ik wil graag mijn bijdrage leveren aan een goede behandeling van de begroting en zeker ook aan een effectieve campagne naar de verkiezingen toe. Ik zal nog met mijn partijvoorzitter overleg voeren, maar als het van mij afhangt, blijf ik rustig mijn werk ook doen in Sipaliwini”, aldus Bonjaski. Volgens Zeeman is reizen tussen Paramaribo en Sipaliwini niet goedkoop. Voor een retourreis betaalt men al meer dan SRD 1.000. Bonjaski beaamt dit. “Daarom doe ik zoveel mogelijk wat dringend en noodzakelijk is als ik in Paramaribo ben. Als ik de DNA-vergadering zeker twee maal per week moet bijwonen, dan kan ik haast niet meer naar het binnenland. Maar nu staan de verkiezingen voor de deur en ik wil mijn actieve bijdrage zeker leveren”, zegt Zeeman.

error: Kopiëren mag niet!