4 keer ingebroken bij pandit

dblogo‘Dit is de vierde keer dat criminelen mijn huis hebben leeggehaald. De ongewenste gasten hebben mijn koperen beeld van God Shiva weggedragen. Het beeld had een emotionele waarde voor mij, omdat ik het van mijn grootvader had geërfd’, zegt pandit Gangaram Panday, meer bekend als pandit Ravishankar. Woensdag hebben criminelen in zijn woning aan de Tout Lui Fautweg ingebroken en waardevolle bezittingen, waaronder koperen gebedsattributen, horloges, flessen parfum en sieraden, weggedragen. De benadeelde ontdekte de inbraak rond 16.00 uur toen hij thuis arriveerde. Uit zijn verhaal blijkt dat zijn neef hem had benaderd dat een vrouw met een kind onderdak zocht. Hem werd gevraagd of hij bereid was om die vrouw, die een zus van de neef moet zijn, te helpen. De pandit bood haar drie maanden gratis onderdak aan. De benadeelde vermoedt dat de inbraak door ‘deze mensen’ is gepleegd. Volgens Gangaram Panday heeft hij mensen altijd geholpen, maar blijkt dat hij uiteindelijk slachtoffer wordt van zijn goedheid. ‘Ook mijn zoontje van vier is behoorlijk getraumatiseerd’, zegt de pandit. Vanwege de situatie heeft de priester besloten om het huis en perceel te verkopen en elders te gaan wonen. Hij zal een kleine ruimte aanhouden om zijn activiteiten als pandit op het vermeld adres te ontplooien. ‘Ik sta klaar voor de gemeenschap, waardoor ik bijna nooit thuis ben. Hierdoor ziet men de kans schoon om toe te slaan’ De politie van De Nieuwe Grond bevestigt de aangifte.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!