Eindelijk een goed gebaar!

dblogoHet is prijzenswaardig dat dhr. Hendrik Sakimin, DNA-lid van de PL/VA (Pertjajah Luhur /Volks Alliantie) uit Commewijne in navolging van Ronny Tamsiran; eveneens van de PL/VA zich niet meer beschikbaar stelt voor een volgende zittingstermijn als DNA-lid. Sakimin heeft twee zittingsperioden in DNA gezeten, maar hij kwam niet zo sterk naar voren! Dit geldt ook voor Ronny Tamsiran en ook voor Jenny Warsodikromo (NDP). Duidelijk mag gesteld worden dat Shailendra Girjasing (VHP), ex-UPS-er (Unie van Progressieve Surinamers) vaker zijn stem heeft laten horen. Sakimin behaalde in 2010 het aantal van 3.293 stemmen, Tamsiran haalde 645, S. Girjasing was goed voor 2.199 en Jenny Warsodikromo (MC) had 1.789 kiezers achter zich. Ambieert Sakimin ook een ministerspost; eveneens als zijn ondervoorzitter Tamsiran? Velen dienen het voorbeeld van deze leden op te volgen. Er zijn partijvoorzitters, alsook DNA-leden, die eeuwig hun positie willen behouden. Geef de jongeren tóch eens de kans! Dezerzijds wordt gesteld dat de strijd in mijn geboortedistrict (Commewijne) een heel zware zal worden. Dit aangezien de ABOP, PDO en de KTPI een combinatie zijn aangegaan. Deze politieke strijd, aan te gaan tegen de NDP met de KTPI/NS en de V7 met de PL, is niet te onderschatten. Uit mijn eigen ervaring weet ik dat Waldie Naïn (PDO) in 1991 in DA’91-verband; alsook de KTPI in NPK ( Nationale Partij Kombinatie ) verband in 1977 niet te onderschatten zijn!!
Hopelijk zullen er capabele, integere en oprechte kandidaten geplaatst worden. Er zijn partijvoorzitters, alsook DNA-leden, die eeuwig hun positie willen behouden. Politici hebben ook een voorbeeldfunctie en van hun wordt verwacht dat ze ook zo een figuur zijn. Dit om te dienen dat de jeugd zich kan identificeren met hun ideologie en visie. Deze ideologie dienen zij aan de jongeren over te dragen door een corruptievrij beleid te voeren en vooral niet aan eigen belang te denken. Een goed functionerende politicus moet in staat zijn om in nauw contact te zijn met het volk en op te komen voor het algemeen belang.
Roy Harpal

error: Kopiëren mag niet!