Needeweg wordt aangesloten op waterleiding distributienet

Needeweg aangesloten op waterleiding distributienet.1Gisteren is er een aanvang gemaakt met het aanleggen van de waterleiding distributienet te Needeweg. ‘De mensen hebben daar in geen tijden tot nooit water gehad’, zegt districtscommissaris Roline Samsoedien. ‘Zij hebben het met water uit de put moeten doen. Daarnaast konden zij zo af en toe water kopen, maar dat is begrijpelijk een kostbare zaak. De aanleg van de waterleiding is dus zeker een verlichting, die ook bijdraagt aan de gezondheid van de mensen. Water is essentieel voor elke burger. Het maakt dus niet uit waar van Suriname men woont, men moet over gezond drinkwater kunnen beschikken. We zijn blij dat wij deze burgers tegemoet kunnen komen’, vertelt de dc.
Het gaat om namelijk 120 huishoudens, die van water zullen worden voorzien. Om al de huizen van schoon drinkater te kunnen voorzien, zal er ongeveer 2200 meter aan 4 duim buizen moeten worden aangelegd. De reactie van de buurtbewoners was volgens Lothar Kisoor, de vertegenwoordiger van de Dienst Watervoorziening, overweldigend. ‘Men heeft aangegeven dat de Needeweg bijkans 15 jaren lang van water verstoken is geweest. Zij hebben bij de vorige regering meerdere malen aangeklopt, zonder positief resultaat te hebben bereikt. Men reageerde enthousiast. Men was heel blij met het gebaar van deze regering. Een van de buurtbewoners kon zich niet eens voorstellen dat het een feit was. Zij had niet gedacht dat deze regering hun van water zou voorzien’, vertelt Kisoor.
Het plaatsen van de buizen zal ongeveer 2 weken in beslag nemen. De buizen zullen dan worden gechloreerd, doorgespoeld en zullen er labtesten worden genomen. Wanneer de buizen zijn vrijgegeven, zullen de mensen naar SWM moeten stappen om de aansluitkosten te betalen. Als alles goed verloopt, beschikt de Needeweg volgens Kisoor eind van de maand al over gezond drinkwater. De dc geeft hierbij ook aan dat er in Wanica een aantal projecten zijn, die vooralsnog van water moeten worden voorzien. Zij noemde de projecten te Javaweg, Reeberg en Libanonweg als voorbeeld. Wij kunnen niet alles in een keer aanpakken. De buurten die dichtbevolkt zijn, worden als eerst aangepakt’, aldus Samsoedien.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!