Combé Markt brengt prijzen terug met 5 tot 8%

Combé Markt brengt prijzen terug met 5 tot 8. 1Combé Markt heeft besloten om prijzen van levensmiddelen tussen 5 tot 8 procent te verlagen. Directielid Radjen Ramsoedit zegt aan Dagblad Suriname dat dit besluit is genomen omdat de euro- en dollarkoers een neerwaarts trend vertonen. Combé Markt is afgelopen dinsdag begonnen met het aanpassen van de prijzen. Ramsoedit zegt dat de consument een kijkje kan nemen en de prijzen met andere winkels mag vergelijken. Mensen die regelmatig inkopen doen in deze handelszaak kennen de prijzen en zullen het verschil merken. De onderneming ondersteunt volgens hem het beleid van de Centrale Bank van Suriname (CBvS).
Ramsoedit zegt dat Combé Markt het vertrouwen in de Surinaamse munt heeft. ‘Wij willen dat de goederen betaalbaar moeten blijven voor de consument. Die moet ook profiteren van internationale ontwikkelingen’, stelt het directielid. Door het kelderen van de euro worden levensmiddelen die uit Europa geïmporteerd worden, ook goedkoper. Zo is de prijs van een kg blom van SRD 2.60 teruggebracht naar SRD 2.50, 1 kg gebroken riet suiker van SRD 2.35 naar SRD 2.25, Tuinders Trots bruine bonen van SRD 4.75 naar SRD 4.65, Anands vermicelli 150 gr van SRD 2 naar SRD 1.90, Amerikaanse kippenbouten van SRD 29.50 naar SRD 28,25 en Mourne Maid melkpoeder 1 kg van SRD 20.50 naar SRD 19.50. Een kg uien kost nu ook SRD 2. Combé Markt had een maand terug haar prijzen al omlaag gebracht. Volgens het directielid wordt met deze stap de samenleving verder tegemoet gekomen.
FR

error: Kopiëren mag niet!