Kensenhuis: ‘Ik heb nooit gezegd dat ik naar de NDP ga overstappen’

Kensenhuis]NF/NPS-assembleelid Patrick Kensenhuis zegt aan Dagblad Suriname dat hij nooit aangegeven heeft dat hij naar de Nationale Democratische Partij (NDP) van president Desi Bouterse gaat overstappen. Volgens de parlementariër is hij en blijft hij nog lid van de Nationale Partij Suriname (NPS), maar wenst hij echter niet meer door de groene partij gekandideerd te worden. ‘Op de vergadering in Para heb ik gezegd dat de samenleving en mijn achterban de richting bepalen. Als mijn achterban opdracht geeft om NDP te ondersteunen, zal ik dan kijken hoe ik uitvoering aan deze opdracht zal geven. Op dit moment doe ik mijn werk als volksvertegenwoordiger. Ik ben DNA-lid van de NPS en zal ik mijn werk als volksvertegenwoordiger van de NPS verder uitzetten’, aldus Kensenhuis.
De NPS- parlementariër ontkende tegenover de krant dat hij gesprekken zou hebben gevoerd met de paarse partij. Hij denkt juist dat hij geassocieerd wordt met flirtpartijen met de NDP, omdat de paarse partij in het oog springt. De NDP is volgens hem heel actief in Para en is hij bovendien heel goed bevriend met mensen uit de gelederen van de partij. Het feit dat hij hem een NDP-vlag is gedrapeerd, betekent volgens hem niets, omdat dit naar zijn zeggen door enthousiasme van zijn familie en vrienden in de partij werd gedaan. ‘Partij no ai pratie mi nanga mi famirie. Als mijn familie iets wil doen, geef ik hun dan de ruimte’, stelt de politicus. Kensenhuis ontkent ooit zelf een vlag van de partij te hebben verstrekt. Belangrijk voor hem is dat hij geen belangstelling meer heeft om op de kandidatenlijst van de NPS te worden geplaatst.
Kensenhuis zal zijn periode als volksvertegenwoordiger van NPS wel uitzitten. Hierdoor zou het niet netjes zijn om tot een andere partij toe te treden, terwijl hij delen van een andere partij vertegenwoordigt. ‘Wanneer het zo ver is dat kandidaten op lijsten geplaatst moeten worden en er partijen zijn die vinden dat Kensenhuis in staat zou zijn om hun te kunnen vertegenwoordigen, dan zal ik zien op welke wijze ik invulling aan zo een aanbod zal geven’, aldus Kensenhuis. Hij verwacht niet dat hij door de partijleiding geroyeerd zal worden, omdat hij niets tegen de statuten heeft gedaan.
Het eerste wat Kensenhuis in 2010 zei, is dat hij het gezicht van de NPS zou uitstralen. Vanwege de nederlaag in 2010 wilde Kensenhuis iets doen, waardoor de NPS weer in beeld zou komen. Dat heeft hij ook gedaan, maar hij denkt dat in zijn geval het Para-belang moet prevaleren boven partijbelang. Tegelijkertijd zegt de parlementariër dat wanneer het algemeen belang in Para gediend wordt, daarmee ook het partijbelang wordt gediend. Hij begrijpt dus niet hoe bepaalde mensen algemeen werk anders vertalen en zaken gewoon verdraaien.
FR

error: Kopiëren mag niet!