Gepensioneerde arbeiders Bruynzeel vragen aandacht regering

Gepensioneerde exEen groep gepensioneerde arbeiders van Bruynzeel zijn gisteren naar De Nationale Assemblee (DNA) getogen om een oplossing te vragen in de kwestie met betrekking tot het uitbetalen van hun pensioengelden, waarop zij sinds 2010 wachten. Tijdens de vreedzame protestactie van deze ex-arbeiders werd minister Andy Rusland van Financiën, bij het betreden van parlementsgebouw, door de menigte gevraagd om een verklaring te geven waarom zaken zo lang op zich laten wachten. Volgens Roel Barsati, voorzitter van de Bond Belangenbehartiging Ex-werknemers Bruynzeel Suriname, hebben regeringen steeds beloofd om zaken met betrekking tot de pensioenen in orde te maken.
De voormalige arbeiders zeggen dat het pensioenfonds van Bruynzeel de pensioengelden heeft overgebracht naar Self Reliance met de bedoeling deze uit te keren aan de ex-werknemers die de pensioengerechtigde leeftijd bereiken. Dat is volgens de ex-arbeiders zonder hun medeweten gebeurd en ze ontkennen dan ook door Bruynzeel te zijn geraadpleegd. Barsati stelt verder dat hij twee jaren geleden een brief heeft ontvangen van Jennifer Geerlings-Simons, voorzitter van De Nationale Assemblee, waarin onder andere wordt vermeld dat zij heeft gesproken met een vertegenwoordiger van Self Reliance en de minister van Financiën. Zij zou de minister van Financiën hebben gevraagd in een brief aan te geven hoe de uitbetaling zal plaatsvinden. Toen dat niet gebeurde, spande de bond een rechtszaak aan tegen de Staat en kreeg in mei van dit jaar ongelijk van de rechter. Aan de Financiënminister werd gevraagd om president Desi Bouterse te vragen om snel een oplossing te brengen. ‘Ik weet dat als het staatshoofd onze problemen aanhoort, hij direct opdracht zal geven om de mensen uit te betalen’, benadrukte Barsati.
Volgens Barsati bestaat er onder de groep twijfels of de zaken na de verkiezingen van mei nog in orde zullen worden gemaakt, omdat er dan weer nieuwe ministers zullen zijn die zich niet meer met de zaak zullen willen bemoeien. Minister Rusland gaf de mensen te kennen dat hij vandaag nog een gesprek met bepaalde mensen binnen de organisatie en de regering zal hebben om een oplossing te zoeken. Volgens de bewindsman is dit probleem reeds eerder in regeringsverband besproken, maar is het moeilijk om tegen bestaande regelgevingen in maatregelen te treffen. Deze wetsregels zouden volgens hem eerst goed bestudeerd en eventueel gewijzigd moeten worden, voordat een concrete oplossing gevonden kan worden.
FR

error: Kopiëren mag niet!