Abop gaat voor minimaal twee zetels in Wanica

1 Abop 1 FOTO GROOT
1 Abop 2
1 Abop 4
1 Abop 5De Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelings Partij (Abop) gaat voor minimaal twee zetels in het district Wanica. Dit kwam naar voren tijdens de wijkvergadering van de partij aan de Bomaweg te Koewarasan. Op de wijkvergadering werden er ook veertien kernen geïnstalleerd door Ronnie Brunswijk, voorzitter van de partij. Onder het goed opgekomen publiek bevonden zich ook minister Stanley Betterson, coördinator van de Abop in Wanica, ondervoorzitter Marinus Kambiel en parlementariër Walter Bonjaski. Veel van de sprekers benadrukten in hun spreekbeurt dat de partij een nationale partij is, een ‘Sranan’ partij. Ook de bewering dat de Abop een partij is zonder ontwikkelingsvisie werd door de diverse sprekers tegengesproken. Volgens hen heeft de partij wel degelijk een ontwikkelingsvisie. Daarnaast werd ook aangegeven dat de partij voor minimaal twee zetels gaat in Wanica. Volgens enkele partij sympathisanten is de VHP niet zo sterk in Wanica en is het best mogelijk dat de Abop minimaal twee zetels behaalt in dit district.
Brunswijk, zichtbaar tevreden met de opkomst, benadrukte het belang van eenheid binnen de partij. Volgens hem is er geen sprake van een stijging van de criminaliteit zoals de tegenpartij beweert, maar na de verkiezingen wil hij er wel naar toe werken dat de criminaliteit afneemt naar beheersbare proporties. Stephany Kasketi ging in op de verwezenlijkheden van de partij. Volgens haar moet er na de verkiezingen van 25 mei onder andere gewerkt worden aan het verharden van alle wegen in Wanica, het beschikbaar maken van schoon stromend drinkwater uit de kraan voor een ieder en moet er studentenopvang zijn dichtbij de hoge scholen. Bonjaski richtte zich vooral op de zwevende kiezers. Volgens hem zijn er zoveel zwevende kiezers, omdat de meeste partijen al de gelegenheid hebben gehad om het land te leiden. De Abop is de enige partij die de gelegenheid nog niet heeft gehad en ook de enige partij die in staat is om het land te leiden. Hij riep de mensen dan ook op om massaal hun stem uit te brengen op de Abop.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!