Openbare DNA-vergadering voor vandaag

dblogoNa bijkans twee weken is er voor vandaag weer een DNA-vergadering uitgeschreven. De Nationale Assemblee (DNA) komt maandag om 10.00 uur in openbare vergadering bijeen. Op de agenda staan de beantwoording van de vragen die gesteld zijn over de wijziging van de Loterijbelastingwet en de goedkeuring van het herziene Handvest van de Organization of Islamic Cooperation. Behandeling van de conceptwet over onrechtmatige occupatie van percelen en gebouwen staat eveneens op de agenda. Ook de Anticorruptiewet en wijziging van het Wetboek van Strafrecht staan op de agenda. In principe is de agenda ongewijzigd en staat de behandeling van de begroting er nog niet op.
Aangezien de meeste wetten van het ministerie van Justitie en Politie afkomstig zijn, moet minister Edward Belfort antwoord geven. Bij de vorige DNA-vergadering waren er vooral veel vragen gesteld ten aanzien van de sancties die gesteld zijn op zedendelicten, waarbij de verdachte een gevangenisstraf of een geldboete kan krijgen. Hierbij wordt er gevreesd dat verdachten die goed bij kas zitten gemakkelijk door het systeem zullen komen bij het plegen van zedendelicten. Parlementariër Carl Breeveld vroeg om strafverzwaringen bij zedendelicten gepleegd met minderjarigen. Over de afschaffing van de doodstraf waren er ook onduidelijkheden. Er bleken parlementariërs te zijn die deze straf in het wetboek wensen te houden, vanwege het schrikeffect.
Voor dinsdag is er een huishoudelijke vergadering op de agenda, waarbij de commissies van rapporteurs verslag moeten uitbrengen over de Anticorruptiewet en de Wet Dierenwelzijn.

error: Kopiëren mag niet!