Laatste week trainingen Nederlandse worstelcoach

2 WorstelcoachDe trainingen van de Nederlandse worstelcoach Hans Berkenbosch gaan hun laatste week in. Sinds woensdag 4 februari bevindt deze coach op uitnodiging van de Surinaamse Worstelfederatie (SWF) in Suriname voor het verzorgen van trainingen aan worstelaars en trainers. Het doel is om het niveau van de Surinaamse worstelaar en coach op te krikken. Coordinator van de trainingen in Suriname, Michel Nathoe, is tevreden met het verloop van de oefeningen, die op alle 6 actieve worstelscholen van Suriname hebben plaatsgevonden. Na een goed begin de eerste week, ging het een beetje stroef in de tweede week. Dit had meer te maken met de blessures die onze atleten opliepen door de intensieve trainingen, waar wij niet gewend aan zijn. In de derde week herstelden de jongens zich. Afgelopen weekend werden ook de laatste Centrale Trainingen onder leiding van Berkenbosch afgewerkt. Duidelijk was te merken dat de worstelaars de gedoceerde technieken eigen proberen te maken. ‘Er is progressie’, vindt Nathoe. De Centrale Trainingen zullen ook na het vertrek van Berkenbosch voortgezet worden, want de SWF organiseert op 29 maart een grootse internationaal worstelgala met vechters uit Suriname, Nederland en India. Berkenbosch vertrekt op vrijdag 6 maart terug richting Nederland.
Vervolgprogramma:
Ma.02 maart. 18.30-20.30u training bij WV Commewijne
Di. 03 maart. 20.00-22.00u training bij Jai-Hanoeman
Do. 05 maart. 20.00-22.00u training bij Tatami

error: Kopiëren mag niet!