ICT studenten Natin doneren computers aan kindertehuizen

ICT studenten Natin doneren computers aan kindertehuizen1Huize Campagne en Huize Zout der Aarde mochten op zaterdag 28 februari van de eerstejaarsstudenten ICT van het Natin een donatie in ontvangst nemen in de vorm van computers. De 16 studenten moesten in het kader van het vak Burgerschap, een project ontwikkelen en het moest specifiek een sociaal project zijn. Er is toen gedacht om iets specifiek voor kinderen te doen. En de keuze is toen gevallen op de twee tehuizen. ICT docent op het Natin John van der Zijden zegt dat de studenten zelf enkele tehuizen in kaart moesten brengen voor hulpverlening en uiteindelijk zijn er twee gekozen. De ICT docent vertelde aan Dagblad Suriname dat Stichting Probitas in samenwerking met Telenamic dit project mogelijk gemaakt heeft. “Wij hadden onlangs een donatie gekregen van Telenamic van ruim honderd computers en die hebben de studenten ook zelf nagekeken en opgeschoond en opnieuw het programma “Windows” geïnstalleerd. We kunnen de computers gelijk ter beschikking stellen aan tehuizen en de rest wordt gedoneerd aan scholen” . De bedoeling is ook dat deze groep studenten de kinderen straks ook gaat begeleiden op dit gebied. Bijvoorbeeld hoe ze met de computers om moeten gaan en alle informatie er om heen. Vorig jaar was er ook een soortgelijk project, maar dat was voor bejaarden. Alle kinderen van het tehuis mogen gebruik maken van de computers omdat er is ook software op is die voor alle kinderen toegankelijk is. Stichting Probitas zal zorg dragen voor het onderhoud, het aanleggen van netwerken, en als er problemen zijn mag de leiding altijd contact opnemen met ons aldus van der Zijden. De ICT docent zegt dat gedurende vier jaar de studenten continu bezig zullen zijn met projecten en het wordt wel iets moeilijker, maar ze leren communiceren en samenwerken met elkaar. ICT student Emanuel die ook fungeerde als de communicatie persoon vertelt het geheel als heel leuk te ervaren omdat je veel practische ervaring opdoet. Je leert computers maken en je leert ze ook te configureren. Niets is moeilijk als je, je inzet. Het is een prettig gevoel als je iets kan betekenen voor kinderen die het minder breed hebben en het komt bij hun ook prettig over en de zegeningen krijg je ook van God aldus deze flinke student. Stichting Probitas vindt dat iedereen in Suriname de mogelijkheid verdient om een goede toekomst voor zichzelf te creëren. Middels het uitvoeren van verschillende projecten richt de stichting zich op de ontwikkeling van het individu en op de ontwikkeling van de Surinaamse samenleving.(Foto: Kevin Ngadimin)

error: Kopiëren mag niet!