DNA-leden moeten zelf bedanken

dblogoNu de verkiezingen naderen, horen we van alle kanten wie wel en wie geen DNA-lid zal worden van de bestaande leden als nieuwe personen. Naar mijn mening moet er doorstroming zijn, dus moeten DNA-leden die 2 maar op zijn langst 3 termijnen hebben gefunctioneerd zelf aangeven dat zich niet meer gaan kandidaat stellen voor de assemblee. Men moet begrijpen dat door nieuwe personen andere inzichten zullen komen om zaken aan te kaarten. Als je te lang aanzit dan vergrijst men en dan heb je geen andere visie dus blijven we in dezelfde kringloop. Door zelf te bedanken na uiterlijk 3 termijnen zorgt men zelf voor doorstroming en zo’n persoon voorkomt dan spanningen in zijn/ haar partij. Als je niet goed functioneert dan moet je al na een DNA-periode eruit. Een gekozen DNA-lid moet kritisch zijn en niet een regering blindelings volgen .
Het komt voor dat leden die door een partij niet worden voorgedragen allerlei uitspraken doen, ontevreden zijn en ook wel bedreigingen uiten etc. Men gaat zijn/haar achterban mobiliseren om kracht te tonen en pressie te oefenen dat hij/zij voor de 4de of meerdere keren kandidaat wordt gesteld voor de DNA. Ik hoop dat de DNA-leden die al 3 perioden aanzitten, echt zelf zullen afzien voor de kandidatuur op de lijst van hun partij en hierdoor jongeren ook de kans geven om te groeien. De oude leden moeten de jongeren juist pushen om zich kandidaat te stellen en hun juist ondersteunen en als adviseur optreden.
Ik vind dat mensen van het kaliber van Sharmila Mansaram in DNA thuis horen, want ze is iemand die zich echt schoolt en alle relevante zaken goed bijhoudt en haar mannetje kan staan bij elke discussie en met iedereen en ze is kritisch. Ik hoop dan ook dat zij en andere personen die van een dergelijk kaliber zijn, beschikbaar zullen zijn en dat de partij zulke personen ook op een goede (verkiesbare) plaats zal kandideren.
Van alle eventuele presidentskandidaten vind ik de heer Chan Santokhi het beste gezien nationale en internationale ervaringen en kontakten. Hij komt echt als een leider over en je ziet dat hij gezag uitstraalt. Alleen moet hij weten dat hij als presidentskandidaat bepaalde uitspraken niet moet doen. Hij en andere presidentskandidaten moeten kritisch zijn tegenover zichzelf en een betere presidentiële approach geven. Niet ingaan op allerlei uitspraken van andere personen want dat siert een presidentskandidaat niet.
Een gekozen DNA-lid moet in de DNA blijven, omdat men door het volk is gekozen, en geen minister worden. Hiervoor moet de partij een andere deskundige aanwijzen. Een DNA-lid dat weigert naar het parlement te gaan, moet afblijven van zo’n functie. Bij combinaties van partijen moet de kandidatenlijst opgesteld worden aan de hand van de grootte van de partij. Hierbij geldt naar mijn mening niet dat je een andere partij je plaats moet afstaan.
S.J. Rai

error: Kopiëren mag niet!