Finaleronde Surinaams Kampioenschap Dammen start maandag

dblogoDe Surinaamse Dambond (SDB) maakt maandagavond een aanvang met de finaleronde van het Surinaams Kampioenschap Dammen (SKD) 2015. Dit zal in tegenstelling tot de voorronde en halve finaleronde plaatsvinden in het SOC-gebouw. De finale wordt gespeeld over een round robinsysteem van 13 ronden. Vrijdagavond is de halve finaleronde afgerond, waarbij er 10 dammers zijn doorgestroomd naar de finale. De top 4 van vorig jaar, Gerson Bendt, Guno Burleson, John Sadiek en Johannes Alfaisi, komen nu pas in actie. De 10 finalisten uit de halve finaleronde zijn: uit poule A: Rinaldo Kemnaad, Waldi Anches, Jerry Sadiek, Sanjay Beharie en Ramon Norden en uit poule B: Rodney Lion, Krishnapersad Ori, Jimmy Tay, Soerdiperkash Jogie en Rudi Mohanlall. In poule A heeft Harrypersad Laldjietsing op de laatste speeldag verstek laten gaan en verloor reglementair tegen Waldi Anches. Had Laldjietsing gewonnen, dan had hij de finale gehaald. In poule B eindigde Arief Salarbaks na winst op de laatste speeldag tegen Soerdiperkash Jogie samen met 4 dammers met elk 9 punten. Echter, doordat Rudi Mohanlall een betere SB punten had dan Salarbaks, viel de oud-kampioen nog net uit de boot. De finaledag is gepland voor 10 maart 2015. Dan is de kampioen bekend en worden de prijzen uitgereikt.

error: Kopiëren mag niet!