Vereniging veerboothouders:‘Wij laten ons niet chanteren noch intimideren’

Vereniging veerboothouders 1
Vereniging veerboothouders 2De Belangenorganisatie Veerboten in Commewijne (BVC), met als voorzitter Michel Nathoe, ontkent dat de boothouders bij de oversteek Paramaribo-Meerzorg gechanteerd en geïntimideerd worden om NDP-vlaggen op hun boten te zetten. Volgens Nathoe is dit verhaal verzonnen door een politicus uit Commewijne. Volgens deze politicus zouden de subsidiegelden van de boothouders stopgezet worden, als ze geen NDP-vlaggen zouden laten wapperen op hun vaartuig. ‘Dit is een pertinente leugen en riekt naar stemmingmakerij’, geeft Nathoe aan tegenover Dagblad Suriname.
Nathoe vertelt dat zijn organisatie op basis van onderzoek en gepresenteerde cijfers met de regering is overeengekomen dat ook deze sector van dienstverlening in aanmerking dient te komen van brandstofsubsidie. ‘Dus het is geen cadeau of extraatje voor de boothouders. Het is puur een voortvloeisel van het beleid van de regering Bouterse/Ameerali. De boothouders hebben er recht op en er wordt geen politiek hiermee bedreven. Sedert 20 januari 2011 ontvangen veerboothouders subsidies en niet sedert gisteren of vandaag’, geeft Nathoe aan. ‘Deze maatregel is genomen door de overheid om tariefsverhoging te voorkomen.’
‘Dat de boothouders, aangesloten bij de BVC, vlaggen aanbrengen van een bepaalde politieke partij, is een pure vorm van vrije meningsuiting. De leden geven aan dat het hun democratisch recht is om een vlag te plaatsen. Wij hebben toch geen vlaggen gezet in ruil voor 10-15 hectare grond’, aldus Nathoe.

error: Kopiëren mag niet!