Stadsherstel

dblogoStadsherstel Suriname NV is een initiatief van het particulier bedrijfsleven en personen in Suriname voor het behoud en herstel van historische gebouwen van het land. De historische binnenstad van Paramaribo staat op de werelderfgoedlijst van de Unesco, maar er bestaan veel meer cultureel historische gebouwen in de oudere wijken van Paramaribo en in de districten.
Stadsherstel Suriname heeft al een aantal panden in Paramaribo kunnen aankopen. Een pand aan de Julianastraat is ingrijpend gerestaureerd en verhuurd. Het pand aan de Prinssessestraat zal medio februari in gebruik worden genomen door het “ Koto Museum”.
Stadsherstel Suriname neemt niet alleen initiatieven. De organisatie heeft ook een voorbeeldfunctie voor particuliere eigenaren en de overheid om zorg te dragen voor hun historische en monumentale panden. Suriname heeft zoveel prachtige houten gebouwen, een stukje cultuur historie die wij niet verloren moeten laten gaan. Onze voorouders waren de arbeiders die ze hebben gebouwd en zij waren erg trots op het behaalde resultaat. De koloniale huizenbezitters waren de eigenaren van toen en nu zijn ze in ons bezit. Surinamers laten wij supertrots zijn, want het is geen oude rotzooi!

error: Kopiëren mag niet!