Spanning stijgt in Surinaams Kampioenschap Dammen

damDe halve finaleronde van het Surinaams Kampioenschap Dammen 2015 nadert zo zoetjes aan het eind. De spanning voor plaatsing naar de finaleronde stijgt, vooral in poule A. Daar lijkt Rinaldo Kemnaad alleen verzekerd van een finaleplaats met 11 punten na 7 partijen. Daarna volgen er 5 dammers met elk 8 punten, te weten Ramon Norden, Sanjay Beharie, Waldi Anches, Jerry Sadiek en Harrypersad Laldjietsing. Robur Levens heeft er 6 punten. De top 5 dammers uit elk poule gaan over naar de finaleronde. Kemnaad won in de 7de ronde van John Schmeltz,Beharie versloeg Levens. De andere partijen Anches – Norden, Shrikrishne Sheonath – Montazali Nazir en Laldjietsing – Sadiek eindigden in remises.
In poule B is de strijd helemaal open. Daar hebben alle 9 dammers nog kans op de top 5. Koploper Rodney Lion won zijn partij van Jimmy Cheng, terwijl de wedstrijden Krish Ori – Dheeradj Somai, Soerdiperkash Jogie – Satish Chandai en Rudi Mohanlall – Jimmy Tay allemaal in remises eindigden.

error: Kopiëren mag niet!