Parwani doneert cardiotocograaf aan St. Vincentius Ziekenhuis

1 LCP doneert cardiotocograaf StAlgemeen directeur Manodj Hindori van het St. Vincentius Ziekenhuis stelt dat het weer een gelegenheid is voor het ziekenhuis om zijn service te verbeteren naar de patiënten toe. De algemeen directeur zei dit gisteren bij het in ontvangst nemen van een cardiotocograaf voor de afdeling Verloskunde. Dit werd gedoneerd aan het ziekenhuis door de Lions Club Parwani (LCP). ‘Hier worden jonge Surinamers ter wereld gebracht en geholpen door onze professionals, de gynaecologen. We hebben niet alleen verloskundig personeel nodig, maar ook apparatuur om ons werk te kunnen doen. We hebben nu apparaten, waarbij wij de ongeboren baby zijn hartslag en de bewegingen bij de aanstaande moeder kunnen monitoren. Er is nu apparatuur ter beschikking, die maken dat we een veilige bevalling kunnen ingaan en dat een kindje veilig ter wereld komt.’ Hindori is ontzettend blij dat de Lions Club Parwani bereid gevonden werd om zo een apparaat aan te schaffen. Hierdoor kunnen gynaecologen beter hun werk doen en zodoende wordt er nog beter zorg geboden aan moeders. De directeur gaf aan onder de indruk te zijn van het Lions team, omdat nadat er een aanvraag gedaan werd naar dit apparaat men al heel snel hierover beschikte.
Gynaecoloog Ramon Tjon A Fat zegt dat zo een apparaat belangrijk is omdat het de bewegingen van het kind in de buik van de moeder registreert alsook de hartslag. ‘Tijdens de bevalling kun je zien de activiteit van de baarmoeder van de moeder en de weeën en de kracht die de weeën veroorzaken op het kind’, legt Tjon A Fat uit.
President Harry Soekhlal voerde het woord namens Lions Club Parwani en bedankte voor het verzoek gericht naar de Lions Club. LCP heeft vanaf haar oprichting zich nauw verbonden gevoeld met het Surinaamse kind middels het sponsoren van alles wat het kind betreft, in het bijzonder de gezondheid en het onderwijs. ‘Het is daarom dat toen wij benaderd werden om deze bijdrage te leveren aan de verlosafdeling van het ziekenhuis, er geen moment is getwijfeld hierop in te gaan.’ Het bestuur als geheel heeft zijn goedkeuring verleend aan het gevraagde. Het kind speelt een belangrijke rol, vandaar dat LCP de Parwanischool, gelegen aan de Parwanilaan, heeft gebouwd. Deze school herbergt 1.300 mulo-leerlingen. De LCP bedankt de leden en de sponsoren, waaronder de Hakrinbank, voor het helpen verwezenlijken van het gemeenschapswerk.

error: Kopiëren mag niet!