Onderdirecteur getuigt over illegale handelingen directeur Havo 2

Onderdirecteur W.S. van Havo 2 verklaarde gisteren tegenover kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor dat de school tijdens het ziekteverlof van de verdachte Joyce V., herhaaldelijk telefoontjes kreeg van een personeelslid van een handelszaak, die aangaf dat er nog een saldo was die de school moest betalen. Aangezien zij samen met de verdachte de bevoegdheid had om geld van de bankrekening van de school te lichten, besloot zij naar de Hakrinbank te gaan. Tot haar schrik werd haar door de bankmedewerkster medegedeeld dat er tot vier maal toe geld van de rekening zou zijn gelicht, waarbij de handtekening van de onderdirecteur ook zou zijn gebruikt. Bij nadere inspectie bleek het in deze te gaan om een vervalste handtekening. Joyce V. is de voormalige directeur van Havo 2.
De vier gelichte bedragen waren SRD 25.000, SRD 20.000, SRD 8.000 en SRD 3.800. In totaal komt het neer op een bedrag van SRD 56.500, dat de verdachte vermoedelijk zou hebben verduisterd. De verdachte gaf eerder bij de politie aan dat zij het geld opgenomen had, omdat zij in financiële problemen verkeerde. Volgens de getuige had de directeur haar eens gezegd dat zij financiële problemen had. Echter had zij niet duidelijk gezegd wat die problemen waren. Het geld was bestemd voor de bouw van leslokalen en aanschaf van schoolmateriaal. Volgens de directeur is het een gewoonte om jaarlijks een brief met de uitgaven en bonnen aan de verificatiecommissie te geven, zodat zij eventuele onregelmatigheden kan nagaan. In dit geval was een deel van de bonnen van 2014 uit een kast ontvreemd. Het andere deel had zij naar Onderwijsdirecteur Robert Peneux gestuurd. Op 1 april zal de magistraat de Onderwijsdirecteur als getuige horen. De verdachte is op vrije voeten.
FR

error: Kopiëren mag niet!