Minister Leilis ontvangt jeugdparlement

Minister Leilis ontvangt Jeugdparlement.1Een 7 man sterke delegatie van het Nationaal Jeugdparlement heeft op woensdag 4 februari 2015 een kennismakingsbezoek gebracht aan minister Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken. De jongeren waren geïnteresseerd in de voorbereiding van de verkiezingen van 2015. Ook heeft men plannen om de groep ‘first and second voters’ extra te motiveren om op de dag van de stemming naar de stembus te gaan.
Voorzitter Priya Sital die de delegatie leidde, vroeg aan minister Leilis welke mogelijkheden er zijn om deze groep van bijkans 41.000 jongeren te helpen bereiken. Vanuit de jongerenvertegenwoordigers zijn er enkele plannen om dit doel te verwezenlijken. Ze willen interviews afnemen van voorbeeldfiguren, waarin de first voters opgeroepen worden naar de stembus te gaan. Ook is het de bedoeling dat de jeugdparlementariërs en personen buiten de politiek benaderd worden met de boodschap over het belang van het stemmen. Minister Leilis gaf aan dat het belangrijk is dat mensen gemobiliseerd worden om te stemmen om zo de toekomst van het land te helpen bepalen. De bewindsman gaf ook aan dat er een Commissie Voorlichting Verkiezingen is ingesteld, die verantwoordelijk is voor alles wat met informatieverschaffing te maken heeft.
De minister beloofde dat de commissie in contact wordt gebracht met het jeugdparlement om de plannen verder te bespreken. De aanwezige leden stelden verder vragen over de organisatie van de stembusgang. Aan het eind gaf minister Leilis de aanwezigen een exemplaar van de Wettelijke Verkiezingskalender. Deze kalender geeft een goed overzicht van alle activiteiten vanuit de organisatie tot en met de dag van de stembusgang.

error: Kopiëren mag niet!