Rijweg West Suriname voorlopig opengesteld voor vrachttransport

Rijweg West Suriname voorlopig opengesteld voor vrachttransport 1Vanaf morgen mag er wederom vrachtverkeer over de rijweg vanaf Zanderij rijrichting West Suirname. Dit weggedeelte was afgesloten voor vrachtverkeer boven 4 ton, omdat de conditie van de weg zeer slecht was. Het commissariaat van Para werkt continue aan reconditionering. “Het streven is om alle kuilen in de weg te dichten en daarna te egaliseren met een graider ”, zegt Sherwin Piqué.
De kapiteins van de dorpen Tibiti, Bigi Poika en Pikin Saron tonen begrip voor het economisch belang van vrachttransporteurs. Zij hebben ook ingestemd met de voorlopige openstelling van de weg. Het commissariaat stelt enkele voorwaarden voor transporteurs, met name, dat de lading niet hoger mag zijn dan 20 m³, dat een ontheffingstoestemming van het commissariaat vereist is en dat er meteen gestopt wordt met rijden als het weer omslaat en het begint te regenen.
Deze voorwaarden worden gesteld om de weg in haar huidige conditie te behouden. “De gemeenschappen van de inheemse dorpen zijn afhankelijk van de weg en wij moeten ervoor zorgen dat de weg rijbaar blijft. Schoolkinderen en werkende mannen en vrouwen moeten dagelijks over de weg om hun bestemming buiten dat gebied te bereiken”, zegt Pqué.

error: Kopiëren mag niet!