Relyveld laat grondbeschikkingen regenen in Commewijne

De 85-jarige Soewarnah Ngadiman krijgt na 40 jaren wachten eindelijk haar beschikking uit handen van minister Steven Relyveld
De 85-jarige Soewarnah Ngadiman krijgt na 40 jaren wachten eindelijk haar beschikking uit handen van minister Steven Relyveld
“Het zal vandaag grondbeschikkingen regenen in Commewijne”, zei minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) zondag. In dit gebied werden maar liefst 808 toewijzingsbeschikkingen, bereidverklaringen en goedkeuringsoverdrachten afgegeven aan belanghebbenden.
De minister gaf de bewoners van Tamanredjo ten overvloede mee hoe verder te gaan met de verschillende waardevolle documenten. Hij waarschuwde de burgers heel voorzichtig te zijn met de stukken. Minister Relyveld gaf aan vaak met de vraag geconfronteerd te zijn, hoe het mogelijk is dat er nu zoveel grondbeschikkingen uitgegeven kunnen worden en dat dit in het verleden bijna onmogelijk was. De minister zegt geen antwoord te hebben op deze vraag. Op Tamanredjo durfde de minister toch eens deze vraag te beantwoorden. “Er werd u zand in de ogen gestrooid. Deze regering houdt van u en houdt u niet voor de gek. Laat u dus niet voor de gek houden”, aldus de minister.
Ook de districtscommissaris (dc) van Commewijne sprak zijn blijdschap uit. Volgens de dc timmert hij al een hele tijd aan de weg. “Een beschikking tekenen neemt veel tijd in beslag, maar het haalt de burger uit armoede en geeft een stuk rechtszekerheid.” Onder andere biedt het de mogelijkheid om naar de bank te stappen om een lening te nemen en een huis te bouwen, aldus de dc.

error: Kopiëren mag niet!