Na decennia weer water uit kraan Hamptoncourtpolder

Na decennia weer water uit de kraan te Hamtoncourtpolder.1‘Na decennia krijgen wij nu eindelijk water uit de kraan. Wij zijn blij dat de huidige regering aan ons heeft gedacht. Wij kregen weinig tot helemaal geen water uit de kraan. Wij hebben dit jaren aangekaart, maar niemand heeft er wat aan gedaan’, zegt dhr. Jagesar, die woonachtig is te Hamptoncourtpolder in Nickerie. De Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) is gestart met het aanleggen van een 14 kilometer lange waterbuis, waarmee de bewoners van Hamptoncourtpolder en omgeving voorzien zullen worden van water.
Volgens districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh zijn er bewoners die weinig of helemaal geen water uit de kraan krijgen. De burgervader zegt dat deze bewoners bijkans dertig jaren verstoken zijn geweest van water uit de kraan. Dit probleem werd vorig jaar reeds op de hoorzitting aangekaart. De dc zegt dat er frequent contact werd gemaakt met de Dienst Watervoorziening om de watervoorziening in dit gebied in orde te maken. Er is een onderzoeksteam uit Paramaribo geweest om de gebieden te bekijken en alles in kaart te brengen. Tegelijkertijd is men ook bezig met het opvoeren van het productiestation te Henar, zodat het station een veel hogere en betere productie kan leveren. Dit zal bijkans twee maanden duren. Hiernaast wordt ook het gedeelte met een lage waterdruk aan de Duitsweg aangepakt. Men dacht in eerste instantie dat het buizensysteem het probleem was, maar later bleek dat er een grotere waterpomp geplaatst moet worden voor dit gebied. De dc voegde eraan toe dat het water van het station te Henar en Paradise van goede kwaliteit is. De SWM is ondertussen ook bezig met het uitbreiden van haar productie om meer water te kunnen leveren voor haar productiegebied.

error: Kopiëren mag niet!