Belvosur schenkt €40.000 aan ’s Lands Hospitaal

aStichtingDe Stichting Belvosur (België voor Suriname) heeft gisteren een check ter waarde van €40.000 overhandigd aan het ’s Lands Hospitaal. Het geld is bestemd voor het Moeder- en Kindcentrum van het ziekenhuis. Het zal worden besteed aan de aanschaf van 40 bedjes, 1 resuscitatietafel en 1 kindermonitor. Het ziekenhuis haalt gemiddeld 3.500 geboortes per jaar.
‘Voor ons is het een bijzonder moment, omdat Belvosur aan ons heeft gedacht, om ons beleid voor het Moeder- en Kindcentrum beter te laten uitzien’, zei Bernhard Abia, algemeen directeur van het ziekenhuis. ‘Het Moeder- en Kindcentrum is nationaal en regionaal een voorbeeld voor velen, gezien het feit dat mensen vanuit het buitenland naar ons toe komen. Vandaag de dag zijn wij zodanig uit ons jasje geroeid dat wij uitkijken naar een nieuw centrum. Een centrum dat wij naar de eisen van ‘state of the art’ willen hebben. De wiegjes die wij nu hebben, zijn al meer dan 40 jaren oud. Met de nieuwe wiegjes zal het werk voor de moeders verbeteren’, aldus Abia.
‘Ik denk dat u niet weet wat voor een last u van onze schouders weghaalt. Sinds 2008 proberen wij de afdeling, waar de moeders na de bevalling komen te liggen, te upgraden’, zei de adjunct verpleegkundig directeur, Suze Holband, uit dankbaarheid aan het bestuur van de stichting.
‘Wij schenken materiaal en geen diensten. De stichting heeft in Suriname al een aantal projecten mogen uitvoeren. De afgelopen tijd heeft Belvosur ook enkele schenkingen gedaan aan het St. Vincentius Ziekenhuis, Huize Nos Kasitas, Huize Betheljada enzovoort’, deelde Stijn Ketele, voorzitter van Belvosur mee. ‘De donatie aan ’s Lands Hospitaal is heel bijzonder, omdat het ten eerste gaat om een heel groot bedrag en ten tweede omdat dit in samenwerking met de provincie West-Vlaanderen van België gebeurt’, vermeldt de voorzitter. Belvosur bestaat al 20 jaren en is opgericht om het welzijnswerk ten behoeve van het noodlijdende kind in Suriname te ondersteunen. Dit gebeurt door middel van het jaarlijks inzamelen van geld en goederen in België.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!