Zwarte dagen voor Pertjajah Luhur

Zwarte dagen voor Pertjajah LuhurDe Pertjajah Luhur (PL) van politicus Paul Somohardjo heeft de afgelopen dagen tot tweemaal toe veel pech gehad. Naast de beslissing van de civiele rechter voor de teruggave van het terrein, waarop het hoofdkwartier van de partij is gebouwd, heeft de politie afgelopen weekeind de car audio battle van Pertjajah Televisie in de nacht stopgezet. Bijkans 20 deelnemers waren ter plekke met gestolen batterijen. Volgens de politie zou er een tip zijn binnengekomen dat deelnemers gestolen autobatterijen in hun voertuig hadden. De politicus ontkent dat het hier gaat om partijleden. Volgens hem zou het hier gaan om buitenstaanders en hoopt hij dat zaken niet verdraaid worden om politiek te bedrijven. Volgens de PL-voorzitter kon de organisatie niet weten dat deelnemers met gestolen onderdelen erbij waren. Hij vindt het daarom jammer dat zoiets heeft moeten plaatsvinden, maar is tegelijkertijd ook blij mee dat de politie haar werk is komen doen. Hij denkt echter niet dat de deelnemers de batterijen gestolen hebben. Hij denkt eerder dat deze goedkoop bij derden zou zijn opgekocht. Somohardjo biedt zijn verontschuldiging aan het publiek dat aanwezig was op de show. Het is niet duidelijk van welk bedrijf de batterijen zijn. Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen dat het om apparatuur gaat van één van de telecomproviders. Het evenement trok veel publiek en zorgde voor veel teleurstellingen na de actie van de wetsdienaren.
Schadeclaim mogelijkheid
Somohardjo blijft erbij dat het terrein waarop zijn partijcentrum staat, van de organisatie is en niet van NV Havenbeheer. Hij heeft daarom via zijn advocaat, Frank Truideman, hoger beroep aangetekend tegen het vonnis dat eerder vorig week in zijn nadeel is gewezen. De civiele rechter heeft beslist dat Havenbeheer eigenaar is van het terrein van iets groter dan één hectare, waarop het partijcentrum van PL en het grondverzetbedrijf Trailblazers gevestigd zijn. De rechter heeft bepaald dat de tweede uitgifte onrechtmatig is, aangezien er al een eerder rechtmatige eigenaar was. Hierdoor is het de Staat die dan een oplossing voor dit probleem moet gaan zoeken en dat kan een intrekking van de beschikking betekenen. De rechter ging volgens het bewijsmateriaal ervan uit dat NV Havenbeheer de rechtmatige eigenaar is. Op basis daarvan is Somohardjo dus occupant en moet hij alles op het voornoemde terrein ontruimen. De politicus is ervan overtuigd dat hij de zaak in hoger beroep zal winnen. Mocht het toch anders lopen, dan zal de partij een schadeclaim indienen om het geld dat geïnvesteerd is van de overheid terug te krijgen. Dit, omdat de Staat hem legaal de beschikking had gegeven. Somohardjo maakte toen ook deel uit van de regering en voerde PL-minister Michael Jong Tjien Fa het bewind op het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer.
FR

error: Kopiëren mag niet!