SVB zoekt confrontatie met tv pers

De Surinaamse Voetbalbond (SVB) heeft via haar waarnemend directeur, Arnold Bilkerdijk, op donderdag 29 januari, een dag voor de start van het ABCS-toernooi een mail doen uitgaan aan 4 presentatoren van sportprogramma’s op de televisie. De tekst van de mail zag er alsvolgt uit: ‘Het Bestuur van de SVB deelt u hierbij mede dat de televisierechten van het ABCS-toernooi in handen zijn van de STVS. Indien uw medium gebruik wenst te maken van het filmen van de wedstrijden in het kader van het ABCS-toernooi wordt U verzocht contact op te nemen met de STVS.’
‘Deze werkwijze wekt bevreemding daar er nooit sprake is geweest vanuit de SVB dat er rechten ter beschikking waren voor de media waarop er na ‘bidding’ bepaald zou worden welk medium in aanmerking zou komen. Geeft weer aan dat er bij de SVB niet volgens normen wordt gewerkt, maar naar willekeur. Het feit dat de mail een dag voor het toernooi zou aanvangen verstuurd is, geeft ook aan hoe er wordt gewerkt binnen die organisatie. Op heel amateuristische en ad-hoc-erige manier worden er namelijk beslissingen genomen, waardoor de geloofwaardigheid en competentie van dit bestuur nog verder afbrokkelt. Quo Vadis SVB?’, vragen deze presentatoren zich in een verklaring af.

error: Kopiëren mag niet!