Personeel NIS schort acties op

‘De acties van de werknemers van NIS zijn opgeschort.’ Dit meldt de woordvoerder van de werknemers. ‘De acties zijn op basis van de besprekingen die met het ministerie zijn gevoerd voorlopig opgeschort. We hebben het ministerie twee weken de ruimte gegeven om voor ons de zaken in orde te maken. Als we na de twee weken niets horen, dan zal de PBO weer in opstand komen. De opname in het bezoldigingssysteem van de overheid is ook bespreekbaar gemaakt. We kunnen niet in actie blijven, terwijl er onderhandeld wordt’, meldt woordvoerder Misidjan.
‘We hebben naar de pijnpunten geluisterd en hebben een lijst gehad van de pijnpunten’, zegt minister Ismanto Adna. ‘Er zijn gesprekken gevoerd tussen de directeur van het ministerie en de manager van NIS. Één van de pijnpunten is de salariëring. Daarnaast zijn punten als pensionering en de werkomstandigheden besproken. Voor de salariëring hebben we tenminste afgesproken dat de mensen voorlopig bezoldigd worden conform het minimumuurloon. In dat kader gaan wij ook kijken naar de functiewaarderingen. Inmiddels heb ik ook aangeven dat er op een voorzieningsbasis inhoudingen worden gepleegd voor de pensioenen. De werkomstandigheden moeten met de leiding van NIS zelf worden besproken. We willen ook niet dat mensen onder slechte omstandigheden arbeid verrichten.’
De minister gaf ook heel duidelijk aan dat opname in het bezoldigingssysteem, welke de werknemers tot ambtenaren zou transformeren, helemaal niet aan de orde is. ‘De overheid kan volgens de minister wel inkomen middels een subsidie, maar opname in het bezoldigingssysteem is niet aan de orde’, aldus minister Adna.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!