Hardeo Ramadhin: ‘VHP-kandidaat kansloos in Para’

hardeoHet plaatsen van een VHP-kandidaat in het district Para is politiek strategisch bekeken kansloos, stelt politiekanalist Hardeo Ramadhin tegenover Dagblad Suriname. Politiek is het niet realistisch om een VHP-kandidaat in dat district te plaatsen. Volgens cijfers van het Algemeen Bureau van de Statistiek wonen er in totaal 1.601 burgers van Hindoestaanse afkomst in Para. Para telt 5 ressorten. Te Bigi Poika wonen er 2 burgers van Hindoestaanse afkomst, te Carolinakreek 6, op Para-Noord 364, in Para Oost 1.162 en in Para-Zuid 67.
De meeste Hindoestanen wonen in Para-Oost. Para heeft in totaal 24.700 inwoners. Hiervan zijn 15.194 kiezers. Procentueel bekeken behelst de Hindoestaanse groep 6.48 % van de totale bevolking in Para. Uitgaande hiervan kan afgeleid worden dat er ongeveer 800 tot 900 Hindoestaanse kiezers zijn. Maar tegelijkertijd kan ook gesteld worden dat het nooit voorkomt dat 100% van het kiezersvolk naar de stembus gaat. Bij de verkiezingen in 2010 ging slechts 76.43 % naar de stembus, wat inhoudt dat 23% niet naar de stembus is geweest.
Dat volgens Keshopersad Gangaram Panday er in het afgelopen weekend 500 VHP’ers zijn overgelopen naar de NDP, neemt Ramadhin niet serieus. ‘Behalve dat het een onwaarheid is, betekent het een pure misleiding van het kiezersvolk’, zegt Ramadhin. Hij betreurt dit gedrag van Gangaram Panday ten zeerste. ‘Laat hij zich gaan bezighouden met veiligheid, daarvoor is hij toch in dienst genomen op het kabinet van de president?’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!