Dronken vrouw rijdt door na aanrijding

Een 32-jarige automobiliste is in de nacht zaterdag op zondag doorgereden na betrokken te zijn geweest bij een aanrijding in een zijstraat van de Indira Gandhiweg. Ze reed door, maar kon na een korte achtervolging ter hoogte van politie post Latour tot stilstaan worden gebracht. Dit werd gedaan nadat de politie-eenheden signalementen van het voertuig hadden doorgespeeld. De automobiliste Gloria S. blies 485 ug/l, dat is ruim 2 keer de toegestane limiet. Haar rijbewijs is hangende het verdere onderzoek ingevorderd. Bij de aanrijding is overigens niemand gewond geraakt. De politie van het ressort geeft aan dat zij de eerste keer een vrouw in dronkenschap achter het stuur heeft aangetroffen. Uiterlijk leek het niet dat zij onder in vloed verkeerde. Maar voor alle zekerheid heeft de sterke arm een blaastest afgenomen en het resultaat daarvan was erg hoog. Deze vrouw beweerde dat zij van een feestje kwam. Daar had zij enkele biertjes gedronken. Onderweg naar haar huis raakte zij met haar zijspiegel een andere weggebruiker.
De politie heeft op de bewuste nacht ook twee autobestuurders die onder invloed reden hun rijbewijs ingevorderd. Één van de bestuurders is de zoon van een ex-politieman. Hij blies 475ug/l. Hij werd rond 06.00 uur door de politie opgepakt. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd. Een andere bestuurder die een aanrijding had veroorzaakt aan de Mijnzorgweg, bleek ook onder invloed te zijn. Hij blies 785 microgram. Deze bestuurder had driemaal de toegestane limiet alcohol gebruikt.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!