Dean Gorre nieuwe bondscoach Suriname

Dean Gorré (links), de nieuwe bondscoach van Suriname, met zijn assistent Ervin Lee (foto: TLG)
Dean Gorré (links), de nieuwe bondscoach van Suriname, met zijn assistent Ervin Lee (foto: TLG)
Dean Gorré (44) wordt vandaag gepresenteerd als bondscoach van Suriname. De oud-speler van onder meer Feyenoord, FC Groningen en Ajax moet proberen het land naar het WK 2018 in Rusland te loodsen. “Ik krijg daarvoor de nationale selectie elke maand een week tot mijn beschikking”, aldus de trainer die wordt geassisteerd door voormalig AZ-speler Ervin Lee. Dit meldt de Nederlandse krant De Telegraaf op haar website.
De aanstelling van Gorré is een voortvloeisel uit het ’Project Suriname’ dat Nordin Wooter is gestart. Wooter wil Surinamers door een wetswijziging een dubbel paspoort laten krijgen. Surinaamse profvoetballers in Nederland die niet in aanmerking komen voor Oranje zouden dan voor het nationale elftal van Suriname kunnen uitkomen. “De animo is groot”, aldus Gorré, die ook dat elftal coacht. „Maar in de WK-kwalificatie moet ik het voorlopig alleen met spelers uit de Surinaamse competitie doen.”
In juni speelt Suriname in de eerste play-off tegen de winnaar van Nicaragua-Antigua. „Wanneer we die verliezen is de WK-droom over”, aldus Gorré. “Bij winst volgt in september de tweede play-off en als we die overleven komen we in de groepsfase”, zegt de in Paramaribo geboren Nederlander, die op dit moment in Zuid-Amerika is. “Vanwege het jaarlijkse ABCS-toernooi, waaraan Aruba, Bonaire, Curaçao en Suriname deelnemen.”
Het dienstverband van Gorré loopt voorlopig tot en met juni. „Dit doe ik uit liefde voor Suriname, want het is geen betaalde baan. Ik krijg alleen een onkostenvergoeding.” Lachend: “Mijn ouders wonen nog in Suriname, dus ik eet lekker bij mijn moeder.”

error: Kopiëren mag niet!