Arnold Kruisland: ‘Het ligt aan Bouterse of hij genept wil worden of niet’

‘Het ligt aan Bouterse of hij genept wil worden of niet’, zegt de oud-diplomaat, politicus en stonfutu van de NPS uit Para, Arnold Kruisland. De zogenaamde overloop van 500 VHP’ers en 200 NPS’ers naar de NDP is volgens Kruisland slechts misleiding van Keshopersad Gangaram Panday om de leiding van NDP te doen geloven dat hij een achterban heeft. Op deze wijze zand strooien in de ogen van het kiezersvolk vindt Kruisland zeer ernstig. Volgens Kruisland gaat het om een psychologische zet. ‘Daarom zeg ik, het ligt aan Bouterse of hij genept wil worden of niet.’ In de wandelgangen wordt beweerd dat Gangaram Panday politieke ballen moet tonen om in ruil daarvoor een verkiesbare plek te krijgen tijdens de verkiezingen.
Kruisland gelooft wel dat enkele personen die zichzelf NPS’ers noemden, uit onvrede en boosheid zijn overgelopen naar de NDP. Maar dat het zou gaan om een aantal van 200 personen, noemt hij ‘een fabel’. De oud-diplomaat houdt het voor onmogelijk dat 200 NPS’ers zijn overgelopen naar de NDP. ‘Echte NPS’ers uit Para mogen hun kritiek hebben, maar ze blijven standvastig. De NPS is geen politieke partij maar een geloof in Para.’ Al tientallen jaren hoort hij hetzelfde liedje dat de NPS in Para aan het slinken zou zijn, maar bij elke verkiezing weer is Para vertegenwoordigd in het hoogste college van staat, weerlegt Kruisland.
Dat 500 VHP’ers zouden zijn overgelopen naar de NDP is ook onmogelijk volgens Kruisland. Gangaram Panday die beweerde VHP’er te zijn, is nooit een uitblinker geweest in de partij. ‘Hij is ook nooit een vooruitgeschoven persoon geweest.’ Kruisland die al tientallen jaren NPS’er is en samen met de VHP in de combinatie V7 zit, heeft nog nooit van Keshopersad Gangaram Panday gehoord. ‘Ik kende hem alleen als buurtmanager en niet als VHP’er. Laat staan dat hij bekend is in Para. We kennen hem niet in Para.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!