Welzijn, Van Dijk en Jamaloodin nu OKB-lid

President Desi Bouterse feliciteert OKB-lid Hendrik Jamaloodin, terwijl de leden Tony van Dijk en Ferdinand Welzijn erbij staan (foto: Kevin Ngadimin)
President Desi Bouterse feliciteert OKB-lid Hendrik Jamaloodin, terwijl de leden Tony van Dijk en Ferdinand Welzijn erbij staan (foto: Kevin Ngadimin)
President Desi Bouterse heeft de overige drie leden van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) gisteren beëdigd. Het gaat om Cornelis van Dijk, Ferdinand Welzijn en Hendrik Jamaloodin. Van Dijk is ondervoorzitter van het orgaan. Het OKB is in oktober 2014 geïnstalleerd. Vanwege een omissie werd de verkeerde kandidaat van Pertjajah Luhur (PL) beëdigd. De oude kandidaat van PL, Kenneth Karijomengolo, werd voor de 2de keer beëdigd. PL had Hendrik Jamaloodin voorgedragen. Karijomegolo heeft kort na de beëdiging van oktober niet deelgenomen aan de eerste vergadering van het OKB. Jennifer van Dijk-Silos, voorzitter van het verkiezingsorgaan, gaf toen aan de krant te kennen dat zij om achterstanden te voorkomen de drie nog niet beëdigde leden uitgenodigd had om reeds te participeren. Volgens Silos was Karijomengolo reeds teruggeroepen en had hij ook een akkoordverklaring ondertekend voor het aftreden. Hij is vrijwillig teruggetreden en heeft dus niet deelgenomen aan de vergadering. Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur, gaf eerder aan de krant te kennen dat hij het sneu vond dat Karijomengolo naar de beëdigingsceremonie van het OKB was geweest, terwijl hij wist dat hij niet voor een tweede termijn was voorgedragen. De PL-voorzitter vond dat het betreffende lid de eer aan zichzelf moest houden en moest afzien van zijn functie. Uiteindelijk is dat wel gebeurd. Welzijn en Van Dijk konden vanwege uitlandigheid niet worden beëdigd. Het OKB wordt geleid door Jennifer van Dijk-Silos.
FR

error: Kopiëren mag niet!