Uitgebreide controle op eetgelegenheden en handelszaken Para

1 uitgebreide controle IMG-20150121-WA0007De bestuursdienst van Para voert in samenwerking met het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) controle uit op alle eetgelegenheden en handelszaken in het district. Volgens Sherwin Piqué, hoofd van de bestuursdienst, is deze actie ingezet, omdat er steeds weer klachten zijn vanuit de burgerij over de slechte hygiëne in deze zaken. “De werkzaamheden zijn nu al een week gaande in het ressort Oost en aan drie zaken, waaronder een bakkerij en twee warungs, is gevraagd om de deuren te sluiten vanwege de zeer slechte omstandigheden.
Opvallend is volgens Piqué dat personeel bij deze gelegenheden medisch niet gekeurd is. De hygiëne laat te wensen over en er zijn vervallen producten op de schappen. De bestuursdienst let ook op de geldigheid van vergunningen en de naleving van genoemde voorwaarden in het document. De verkoopstands op scholen worden gecontroleerd en ook de locaties waar eten wordt bereid voor de verkoop in deze schoolcantines.
Piqué zegt dat de acties er niet zijn om vergunninghouders te duperen, maar juist om hen te stimuleren om op verantwoorde wijze om te gaan met hetgeen zij exploiteren. “In gevallen waar de ongeregeldheden niet zo erg zijn, geven wij de vergunninghouder een aanmaning om binnen 2 dagen zijn zaken in orde te maken.” Piqué geeft aan dat de actie gaande is in alle ressorten van Para.

error: Kopiëren mag niet!